Focus: Dankbaar

Ik ben dankbaar dat we vanuit de kerk bloemen geven aan mensen om hen te bemoedigen.
Ik ben dankbaar dat in de kerk iedereen welkom is en dat we contact hebben met elkaar.

Zomaar twee uitspraken van jongeren op catechisatie. Focus bracht ons bij de vraag: Voor welke dingen in de gemeente ben je dankbaar? Waar zie je Gods hand in? In de Focusdienst van 20 oktober spraken Yvonne en Katinke het dankgebed uit dat hun kring had opgesteld als antwoord op deze vraag. Bij de meditatie voorin het kerkblad staat het dankgebed van een andere gesprekskring afgedrukt. Ook op de ouderenmiddag van 9 oktober spraken we erover. Dankbaar voor het Evangelie: dat we een houvast hebben als het leven soms moeilijk is! Dankbaar voor het vele meeleven. Mooi om zo op allerlei terreinen van het gemeenteleven met dezelfde thema’s bezig te zijn. En samen God te danken. Hij is het zo waard!

Folder over Focus
Bij deze Kerkklanken ontvang je een informatiefolder over Focus. Omdat we in de gemeente het Focustraject gaan volgen, geven we graag vooraf een indruk van wat het inhoudt. Focus heeft in de kern drie verlangens:

• Het wil ons bij een vernieuwd, verdiept geloofsleven met de Here Jezus brengen.
  • Ons helpen ons geloof te verbinden met ons dagelijks leven.
  • Ons meer bewust ons leven laten delen met mensen die Jezus niet kennen.

Meer informatie over Focus vind je in de folder of op de website van de IZB.

Focus in Kerkklanken en op de website
In elke Kerkklanken zal voortaan een stukje over Focus staan. Een eigen rubriek, herkenbaar aan het Focuslogo.  Zo willen we verhalen delen van wat Focus uitwerkt. En ook elkaar op de hoogte houden op welke manier je Focus kunt volgen en op welke momenten in het gemeentewerk het weer aan de orde komt. Deze stukjes komen ook op de website.

Is iemand nog benieuwd naar het eindrapport dat de IZB heeft gemaakt van onze Focusscan en de daaropvolgende gemeenteavond? Je kunt het downloaden via onze website of opvragen bij Frans Hietbrink, onze scriba (scribabeekbergen@outlook.com). Boeiend om te lezen.

Hoe kan ik Focus volgen?

Op allerlei manieren kun je Focus volgen:

• De Focusdiensten bijwonen. Dit zijn themadiensten over de gespreksthema’s die Focus aanreikt. Voor dit najaar zijn dit de morgendiensten op: 3 nov: ‘verlegenheid’; 24 nov: ‘verlangen’; 8 dec: ‘verwachting’.
  • Regelmatig is er een nabespreking bij zo’n Focusdienst. Dit najaar op 8 dec. Onder genot van een kopje koffie of thee in de kerk even met elkaar napraten over waar het thema raakt aan je leven. We ronden steeds om 11.30 uur af.
  • De gespreksthema’s van Focus staan bij elkaar in een mooi boekje. In dat boekje staat bij elk thema een klein stukje uitleg, een Bijbelgedeelte, een lied, een paar vragen en een uitdaging om concreet iets met het thema te doen. Mooi om in zo’n boekje te lezen in de week van een Focusdienst. Dat geeft echt verdieping en aansluiting bij je eigen dagelijks leven. Je kunt er voor jezelf in lezen, bijvoorbeeld op een rustige zondagmiddag of een keer na de maaltijd. Je kan ook met enkele vrienden of bekenden uit de gemeente afspreken om samen te lezen of je aansluiten bij een gesprekskring. De boekjes zijn te krijgen bij Karin Haijes (ak.haijes@gmail.com; 055-5216746). Het boekje voor dit najaar kost slechts € 3,00.
  • Aansluiting bij een gesprekskring helpt om regelmatig met Focus bezig te zijn. Alleen voor jezelf schiet het er soms bij in. Samen geeft iets meer structuur en regelmaat. Heb je interesse?
  • Kom dan naar de informatieavond (zie onder) of neem contact op met één van de contactpersonen van de kringen (zie gemeentegids p. 43-44) of met Anne-Marie van der Grift (055-3013122; jpmvandergrift@kpnplanet.nl). Zij kan je helpen een bij jou passende kring te vinden.
  • Op 27 november is er een informatie- en toerustingsavond voor het kringwerk. Alle kringleden, kringleiders en mensen die misschien interesse hebben voor een gesprekskring zijn van harte welkom. Samen willen we ontdekken hoe je het Focusmateriaal op de kringen kunt gebruiken. En bij welke kring je als geïnteresseerde eens mee kan kijken of aan kan sluiten. De avond is in het Hoogepad en begint om 19.30 uur.
  • De IZB verzorgt elke maand een digitale Focusnieuwsbrief. In deze nieuwsbrief lees je verhalen van allerlei andere gemeenten in het land over hoe zij met Focus bezig zijn en wat dat bij hen uitwerkt. Heel bemoedigend om te lezen en vol creatieve ideeën! Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen (awjtheunisse@kliksafe.nl).
  • Focus volgen gaat het beste met een innerlijke betrokkenheid. Zou je met regelmaat willen bidden dat de Here het Focustraject voor ons en de mensen in onze omgeving wil zegenen?
    Namens het Focusteam,