We gaan Beamen !

We gaan beamen vanaf 3 november Zoals u eerder heeft kunnen vernemen, heeft de kerkenraad besloten om over te gaan tot het projecteren van (onderdelen van) de liturgie. Daarmee is een investering gemoeid in opname apparatuur, beamers en projectieschermen. In de afgelopen periode is al het nodige doorgesproken, zeker ook als het gaat om hoe dit past binnen ons historische kerkgebouw en hoe dit gaat functioneren in de eredienst.
Het moet immers een ondersteuning zijn van de dienst, en een verbetering ten opzichte van wat we nu gewend zijn.

Inmiddels zijn de projectieschermen en bijbehorende apparatuur geplaatst. Ook hebben we tijdens de jeugddienst van 13 oktober geoefend met 2 liederen. Er is inmiddels een aantal vrijwilligers bereid gevonden om mee te gaan draaien in het beamteam: de mensen die tijdens de dienst de projectie verzorgen. Deze mensen zullen een korte training krijgen. Als er nog mensen zijn die mee willen doen aan het beamteam: heel graag. Meld u aan bij ondergetekende scriba@hervormdegemeentebeekbergen.nl.

We gaan op 3 november starten. We hebben afgesproken dat we in eerste instantie alleen de afkondigingen, de liederen en de bijbelteksten gaan projecteren. We zullen dan ook de dienst op een andere manier gaan beginnen. Omdat de meeste afkondigingen al op het scherm geprojecteerd zijn zal het begin van de eredienst iets anders gaan verlopen:

09.55 Consistoriegebed door kerkenraad in consistorie
10.00 Dienstdoende kerkenraad komt binnen. De ouderling spreekt een welkom en enkele persoonlijke afkondigingen uit en geeft aanvangslied op. Tijdens voorspel brengt ouderling van dienst predikant naar kansel.

De introductie van het projecteren van afkondigingen en liturgie is best een gecompliceerd proces qua techniek, qua vormgeving en qua uitvoering. We hebben ons best gedaan en doen ons best alles zo goed mogelijk voor te bereiden en we zullen de invoering stapsgewijs doen. We rekenen er op dat u snel gewend zult zijn aan deze verandering, en vooral dat u de voordelen er van zult ervaren.

Namens de Taakgroep Communicatie