Dankbaar

Dank God, die uw Vader is, altijd voor alles in de naam van onze Heer Jezus Christus
(Ef. 5: 20).

Danken is iets moois. Dánken doet je dénken aan goede, positieve dingen. En die zijn er veel! Vaak meer dan je dacht, voordat je er bewust aan ging denken.
Psychologen geven aan mensen die met somberheid worstelen vaak als tip: bedenk elke avond voor het slapen gaan eens drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dat helpt!

De Bijbel roept ons al eeuwen op tot danken. Dankbaarheid is namelijk ook goed voor ons geloof. Want danken doet je niet alleen denken aan goede díngen, maar aan de goede Géver van die dingen.
Aan Gods goedheid!

Focus heeft afgelopen weken verschillende gesprekskringen geïnspireerd om God te danken. Hem te danken voor Zijn werk in onze gemeente. Hem te danken voor Zijn werk door onze gemeente heen om anderen tot zegen te zijn.

Met elkaar is zo een dankgebed opgesteld. We stonden er ook in de Focusdienst van 20 oktober bij stil. Eén gesprekskring toen haar dankgebed uitgesproken in de dienst.
Indrukwekkend !

Van een andere gesprekskring geef ik het dankgebed hieronder weer.

Waar zou je zelf God voor willen danken?

“God, wij danken U voor de betrokkenheid op elkaar in de gemeente.
Dank voor de onderlinge verbondenheid. Dat we elkaar in Christus mogen herkennen als broers en zussen.
Dank dat mensen elkaar begroeten in de kerk.
Dank voor betrokkenheid bij huwelijksjubilea of bij ziekte: een stukje in Kerkklanken dat mensen zoveel kaarten hebben ontvangen en hierdoor gesterkt zijn.
Dank dat we ons opgenomen voelen in de gemeente. Een warme gemeente.
Dank dat Uw woord elke zondag mag klinken in Beekbergen.
Dank dat er een gebedsteam en een gebedskring in Beekbergen zijn, en dat we zo voor en met elkaar als gemeente mogen bidden.
Dank voor de aandacht voor kinderen: de kindernevendienst, de groet vanuit de gemeente naar bewoners van het Zonnehuis via de kinderen van kindernevendienst, de kinderclubs en het vakantiebijbelfeest.
Dank voor de jongerenreis en alle mooie acties die de jongeren organiseren om geld daarvoor in te zamelen.
Dank voor het werk van de diaconie.
Dank voor de HVD die vele mensen bezoekt, ook randkerkelijken.
Dank voor de Alphacursus.
Dank voor de Lady’s Nights die er zijn geweest.
Dank voor de kringen en de veiligheid die we daar mogen ervaren om elkaar ‘warm’ te houden in het geloof, zoals kooltjes in een haard elkaar warmhouden.
Dank voor het Focus traject.

We danken dat we U aan het werk mogen zien door anderen heen. Dat we mogen zien dat gemeenteleden elkaar tot steun mogen zijn, gedreven door de liefde van Christus.

Amen”.