Het Hoogepad zoekt vrijwilligers!

Wij zijn als Hervormde Gemeente trots op ons verenigingsgebouw Het Hoogepad. Velen van ons bezoeken het regelmatig voor allerlei activiteiten binnen de gemeente. Maar ook als men iets te vieren heeft weten velen van u Het Hoogepad te vinden.
Jammer is dat de activiteiten in het Hoogepad onder druk komen te staan, doordat het aantal vrijwilligers afneemt. Velen van hen zijn al op leeftijd en moeten zo langzamerhand stoppen, al is het met pijn in het hart.

De kerkenraad is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet gedurende zoveel jaren. Zonder hun inzet zou het Hoogepad niet kunnen functioneren als het jaren heeft gedaan.

De vrijwilligers van het Hoogepad zoeken daarom naar ondersteuning, liefst van wat jongere mensen. De kerkrentmeesters doen daarom een dringend beroep op mensen die met enige regelmaat een aantal uren willen meewerken in het Hoogepad. Het is belangrijk voor ons kerkenwerk.

Medewerking van de gebruikers van het Hoogepad is noodzakelijk. Wij kunnen met elkaar het werk van de medewerkers Hoogepad een stuk gemakkelijker maken als we de volgende dingen serieus nemen:

• Een goede planning is noodzakelijk. Wees dus op tijd met reserveren. Het is erg jammer als men voor de deur staat en er is geen ruimte, geen koffie of soms zelfs geen medewerker om je wegwijs te maken.
  • Wees ook op tijd met afzeggen en vergeet dat niet. Het is erg jammer als men zich voorbereid heeft op een groep, koffie heeft gezet en er komt niemand opdagen. Werk voor niets en geld weggegooid. Ook kan het daardoor gebeuren dat een andere groep onterecht te horen heeft gekregen dat er geen plaats was.
  • Ruim na afloop even af en breng de vuile spullen naar de keuken. Dat scheelt veel werk. Afwassen is niet nodig, Maar wel graag alles even in de rekken zetten.
  • Meldt het bij de beheerder Annie Wilbrink als er iets is misgegaan, als er iets ontbreekt of stuk is gegaan. Dan kan er iets aan gebeuren.
  • Steek even een handje uit na het koffie drinken op zondag en help de stoelen op hun plek terugzetten. De vrijwilligers willen ook graag op tijd weer thuis zijn.

Zo kunnen we samen het Hoogepad in stand houden en trots blijven op ons mooie verenigingsgebouw.

Soms geen medewerker aanwezig
In verband met het teruglopend aantal vrijwilligers is voorlopig besloten om de inzet te beperken als er slechts één kleine groep (maximaal 6-7 personen) in het Hoogepad vergadert.

Er wordt dan geen koffie/thee gezet, maar men dient dat dan zelf te doen. In dat geval zal de beheerder vooraf melden dat men zelf moet koffie/thee zetten.
Indien nodig kan de eerste keer een instructie verzorgd worden.

Vrijwilliger gaat op tijd naar huis
Doorgaans gaan de medewerkers van het Hoogepad tussen negen uur en half tien naar huis. Zij zullen dan tussendoor de gebruikte spullen afhalen om de keuken netjes achter te kunnen laten. U wordt gevraagd hier ruimhartig aan mee te werken.
Als het met meerdere en/of grotere groepen later wordt, dan zal in overleg met de beheerder langer bezetting aanwezig zijn. Juist ook in dat geval graag even meehelpen, zodat iedereen op een redelijk tijdstip thuis kan zijn.

Namens het college van kerkrentmeesters