Thema-avond geloofsopvoeding – een terugblik –

In samenwerking met de HGJB vond op 26 maart een thema-avond plaats over geloofsopvoeding. Ouders, grootouders en jeugdclubleiding gingen met elkaar in gesprek over het dienen van God in het gezin. Jeugdwerkadviseur Leantine Dekker was onze gespreksleider. We kijken terug op een prachtige avond waarop we elkaar in het hart keken.

We lazen Deuteronomium 6 vers 4 tot en met 9 en we ‘schuurden’ ons aan het woord moeten dat vaak voorkomt in dit Bijbelgedeelte. Het is goed om te beseffen dat het ook in de geloofsopvoeding gaat om wat je kinderen mee wilt geven. Dit is niet vrijblijvend. Zoals we onze kinderen veel verstandige dingen leren (handen wassen, goede omgangsvormen), zo is het ook belangrijk om in de geloofsopvoeding bagage mee te geven.

Uit de gesprekken bleek dat ouders zich heel bewust zijn van hun verantwoordelijkheid als het gaat om geloofsopvoeding. Ondersteuning vanuit de gemeente wordt daarbij heel waardevol gevonden. Via de preek (bijvoorbeeld de themadienst van 24 maart) of de verschillende geloofsopvoedingskringen.
In dit verband werd grote waardering uitgesproken voor het jeugdwerk in onze gemeente en voor de mensen die zich daar voor inzetten. Hierbij kwam ook aan bod dat jeugdwerk iets van de lange adem is. Het kost tijd en energie aan voorbereiding en ook creativiteit en geduld om kinderen en jongeren te bereiken. Mooi om dit werk als ouders te ondersteunen!

We sloten af met een droom voor onze kinderen. Bij de doop hebben we beloofd hen in het geloof op te voeden. We willen graag dat zij, tegen de tijd dat ze volwassen worden, bewuste belijders zijn van Gods Naam. Daarvoor mogen we een beroep doen op Gods trouw. Maar ook vraagt dit in de verschillende jaren die daaraan vooraf gaan om investering in hun geloofsopvoeding.

Wat is het waardevol om te luisteren naar de Bijbel én naar elkaar als het gaat om de geloofsopvoeding van de kinderen, tieners en jongeren van de gemeente. De avond smaakte naar meer. Binnen de Taakgroep Vorming en Toerusting zullen we nadenken hoe dit gesprek een vervolg kan krijgen.

Namens de Taakgroep Vorming & Toerusting,
Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s