Instelling Missionaire Taakgroep Vorming en Toerusting 

De afgelopen jaren hebben we in het Focus-traject gewerkt aan onze missionaire houding. In deze periode zijn wij ondersteund door de leden van het Focus-team bij de organisatie van tal van activiteiten en bij de groei van onze missionaire houding. De Taakgroep Vorming en Toerusting heeft de afgelopen jaren daardoor soms een kleinere rol gespeeld. 

Het Focus-traject heeft ons geleerd dat blijvende vorming en toerusting van groot belang zijn, zoals bij de verbinding tussen kringwerk en verkondiging. Als gemeente kunnen we ons daar bij laten ondersteunen door de Missionaire Taakgroep Vorming en Toerusting, die tijdens de Kleine Kerkenraad van 6 september formeel is ingesteld. 

Deze nieuwe taakgroep is daarmee de opvolger van de oude Taakgroep Vorming en Toerusting en het Focusteam. Vanuit de kerkenraad, maar ik denk vanuit de hele gemeente, danken we de leden van de taakgroep en het team voor al het werk dat ze hebben verzet. En we zijn dankbaar dat de meesten van hun het werk voort willen zetten vanuit de nieuwe Missionaire Taakgroep. 

De nieuwe Missionaire Taakgroep Vorming en Toerusting helpt ons als kerkenraad en als gemeenteleden: 
a. de missionaire gestalte van de gemeente te bevorderen, door bezinning, vorming en toerusting; 
b. de verbinding met missionaire initiatieven te onderhouden (IZB, Alpha); 
c. de kerkenraad te inspireren en mee te denken over het missionair gemeente-zijn. 

gericht op: 

– verbinding met God/Jezus en geloofsgesprek 

– leren geloof en leven met elkaar te verbinden, en  

– verlangen delen van geloof met anderen 

We wensen Anne-Marie van der Grift, Frans Hoogendijk, Hans van Veelen, Jan Vijfhuizen, Jan-Willem Bergman, Karin Haijes en Linda Buitenhuis Gods zegen toe bij de uitoefening van deze taak en zeggen hun, als lid van de kerkenraad, maar vooral ook als lid van de gemeente onze steun en inzet toe bij hun werk.  

Namens de kerkenraad, Ben van Gils (voorzitter) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s