Gemeente-avond 13 oktober 

Donderdag 13 oktober a.s. zal er een gemeente-avond worden gehouden. Tijdens deze gemeenteavond zullen we stil staan bij de start van het beroepingsproces, bij de zorgen om de kerk van morgen en bij de besluitvorming over het uitnodigen van vrouwelijke gastvoorgangers. 

Op de gemeente-avond van 2 juni hebben we gesproken over het uitnodigen van vrouwelijke gastvoorgangers. Tijdens de bespreking van het thema werden door gemeenteleden zowel procesmatige als inhoudelijke opmerkingen gemaakt. De kerkenraad zal in de vergadering van 29 september deze reacties bespreken en de vervolgstappen bepalen. Een belangrijke rode draad in de procesmatige opmerkingen had betrekking op de inhoudelijke voorbereiding, zoals het ontbreken van informatie op papier (zowel van te voren als tijdens de avond) en het ontbreken van de gelegenheid tot het stellen van vragen. Vooruitlopend op de bespreking in de kerkenraad hebben we in Kerkklanken van juli (en in Scipio) de notitie geplaatst die de Taakgroep Eredienst in 2018 heeft opgesteld, en die in de kerkenraad destijds leidend is geweest in de bespreking.  

Op de gemeente-avond van 2 juni hebben we ook gesproken over de (financiële) zorgen om de toekomst van onze Gemeente. Intussen zijn een paar maanden verstreken en heeft het College van Kerkrentmeesters niet stil gezeten. Het College wil u graag bijpraten over de gedane suggesties en welk vervolg er op dit moment aan is gegeven. 

Op 23 juni heeft ds. Adriaan Theunisse meegedeeld dat hij het beroep uit Zevenhuizen heeft aangenomen. In de zomer hebben we ons voorbereid op de start van het zomerwerk en op het naderende afscheid. Op 9 september was de afscheidsavond en op 11 september de afscheidsdienst. Daarover meer elders in deze editie van Kerkklanken. Tussen de vakanties en de genoemde voorbereidingen door is de kerkenraad ook gestart met het voorbereiden van de processen rondom de opvolging van ds. Theunisse. De eerste stap van het beroepingsproces is een evaluatie door de gemeente van de voorbije periode en bezinning op de toekomst. Deze evaluatie en bezinning zal het derde thema zijn van de gemeente-avond. Verderop in Kerkklanken treft u voorbereidend materiaal aan.. 

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft de kerkenraad belangrijke onderwerpen voorbereid voor de gemeente-avond. Wij hopen u dan ook te ontmoeten op 13 oktober. De gemeente-avond begint om 20.00. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30. We kijken ernaar uit om samen weer een goede avond in Het Hoogepad te hebben.  

Namens de kerkenraad, Ben van Gils (voorzitter) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s