Maatjesproject start op het Hoogeland

Wat was het fijn om deze zomer weer volop te kunnen genieten van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, nu Corona ons dagelijks leven niet langer belemmerd! Ook op Het Hoogeland is iedereen blij dat er nu weer meer kan. Het is voor ons de reden om de deuren verder open te zetten voor vrijwilligers en te starten met ons maatjesproject ‘De Brug’. 

Als maatje kun je voor een ander een brug zijn om weer mee te doen in de maatschappij. Een maatje is meer dan koffiedrinken en een wandeling alleen. Het betekent even iets delen en verbinding maken met een ander, samen een betekenisvol moment hebben.   

De bewoners van Het Hoogeland leven vaak in een kleine wereld waarin sociale eenzaamheid soms een rol speelt. En dat terwijl iedereen wel contacten nodig heeft. Verbinding met mensen uit de omgeving kan iemand juist verder helpen! Een maatje is dan een goede manier om weer samen met iemand contact te hebben en leuke dingen te doen. Daarom brengen we dit maatjesproject onder de aandacht. 

Het maatjesproject wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Oranjefonds. 

Over IrisZorg 

Het Hoogeland is een onderdeel van IrisZorg. IrisZorg is er voor jong (18-) en oud en uit alle lagen van de bevolking. We behandelen een verslaving, soms in combinatie met maatschappelijke begeleiding. Ook bieden we trajecten in opvang, wonen, werk, activiteiten & leren, preventie en verslavingsreclassering. We richten ons op het persoonlijke en maatschappelijke herstel, zodat iemand zijn eigen identiteit hervindt en opbouwt, samen met de omgeving. We zijn betrokken bij naasten. En we zetten ervaringskennis in, zodat mensen (h)erkenning vinden in wat zij doormaken. We bieden zorg thuis of op een van onze locaties in Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland. Wij geloven in de kracht van de ontmoeting. 

Wil jij maatje worden? Of wil meer weten over het maatjesproject of andere vormen vrijwilligerswerk bij IrisZorg? Neem contact op met Marieke Dijkstra, coördinator maatjes en vrijwilligerswerk Apeldoorn/Beekbergen: m.dijkstra@iriszorg.nl of 088-606 2104.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s