Ploegen voor de akker ! 

Zoals u wel bekend kennen we bij onze Kerkelijke Gemeente in Beekbergen diverse ploegen voor de akker van onze Heer. Deze ploegen bestaan uit vrijwilligers die er, als ploeg, zorg voor dragen dat de Kerk, de tuin, het Hooge Pad en de Pastorie er fantastisch bij staan en liggen en dat de Erediensten en alle andere activiteiten ordelijk en met respect gehouden kunnen worden. 

De ploegen die ik hier bedoel zijn, onder andere, de schoonmaakploeg, de tuinploeg, de ploeg kosters, de ploeg organisten, de ploeg Kerkenraad, de ploeg Hooge Pad en de ploeg Kerkhulpverleners. Wij, als gemeenteleden, hoeven en kunnen niet allemaal lid zijn van de Kerkenraad. Echter, ons lidmaatschap van de Kerkelijke Gemeente is niet vrijblijvend en er wordt iets van ons verwacht.  

Als er te weinig vrijwilligers zijn die met veel plezier en in een hecht teamverband de ploeg vormen, dan lopen we risico dat het ploegen overgaat in zwoegen. Dan vergaat het plezier voor de hele ploeg. Het kan toch niet zo zijn dat slechts een deel van onze Kerkelijke Gemeente zijn/haar steentje bijdraagt ? In een gezin steekt toch ook iedereen de handen uit de mouwen ? 

Kom eens kijken op vrijdagmorgen in het Hoogepad als de schoonmaakploeg er aan de gang is, of op vrijdagmiddag rond de Kerk en de Pastorie als de tuinploeg bezig is. Aanmelden is dan een koud kunstje en de ploegen zijn met meer teamleden minder kwetsbaar. 

U ervaart het toch ook als prettig als het Hoogepad schoon is voor de activiteiten, of dat we niet door onkruid ons een weg moeten banen naar de Kerk ? Ook de ploeg Kerkhulpverleners zou graag uitbreiding zien. Als Kerkelijke Gemeente, zijn we verplicht om Kerkhulpverleners (KHV’ers) te hebben. Zonder Kerkhulpverleners mag de Eredienst geen doorgang vinden ! 

Bent u vanwege uw werk, als arts of verpleegkundige, of op andere wijze in het bezit van een EHBO of BHV diploma / certificaat, of wilt u dit diploma bij ons behalen en lid zijn van deze ploeg, geef u dan op ! 

Achteroverleunen en niets doen is de gemakkelijke weg, sta op en neem deel ! 

Uiteraard kunt u ook in meerdere ploegen tegelijk actief zijn. Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Dirk van der Grift op telefoonnummer 06-10121002. 

Namens het college van Kerkrentmeesters, 

Dirk van Dijk 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s