Nieuwsbrief Thomas & Cobi Roest 

December 2021 

In mijn taalstudie boek zit deze keer een extra blaadje. Op dat blaadje heb ik een gebed geschreven. Komende zaterdag ga ik bidden voor een groep Thaise mensen.  Ik vind het nog wat spannend, dus dat voorbereiden en even laten controleren door  mijn taalhulp, zorgt ervoor dat ik met iets meer vertrouwen voor de groep sta. 

Voedselpakketten uitdelen 

Van de boekenverkoop, waar we eerder over schreven, is niet meer gekomen. Vanuit GZB en OMF Thailand kwam er geld beschikbaar om voedselpakketten uit te delen. Het regenseizoen zorgt dit jaar voor veel lokale overstromingen in Maha Sarakham. Dit veroorzaakt bij veel families financiële problemen, naast de zorgen die zijn ontstaan als gevolg door corona. In een buurt waar we regelmatig gaan evangeliseren, zijn we samen met onze collega’s voedselpakketten uit gaan delen. Voordat we deze voedselpakketten uitdelen, vertellen we een bijbelverhaal. Soms bidden we voor de mensen of leren wij ze een nieuw liedje. Zaterdag 25 december zal de laatste keer zijn dat wij voedselpakketten uitdelen. Daarna hopen wij als team iedere week een ontmoeting te organiseren om meer te vertellen over Jezus. Bid je mee dat de mensen die de voedselpakketten hebben ontvangen ook blijven komen om meer te leren over Jezus? Ons verlangen is dat er in deze buurt een geloofsgemeenschap gevormd gaat worden. 

Kerst in Thailand 

Ondanks het koele seizoen hebben wij geen sneeuw in Thailand. Toch verschijnen hier wel steeds meer kerstbomen en sneeuwpoppen bij winkelcentra. Kerst is geen officiële feestdag in Thailand. Het is overgewaaid vanuit het Westen en de commercie maakt er graag gebruik van. Daarnaast houden Thaise mensen wel van wat extra plezier. Voor Thaise christenen heeft Kerst natuurlijk een andere betekenis. Aangezien Kerst geen vrije dag is, wordt de  

viering vaak op de zondag dicht op 25 december gevierd. Ook in de kerk wordt Kerst feestelijk aangepakt. Denk aan Thaise dans, eten, mooie kleding, muziek en toneel. Voor ons het derde jaar dat wij Kerst in Thailand vieren. We laten ons weer graag verrassen. 

Naar Nederland 

Exact drie jaar nadat wij uit Nederland vertrokken, hopen wij 18 januari 2022 vanuit Thailand naar Nederland te vertrekken. Wij kijken hier enorm naar uit. Fietsen zonder straathonden achter ons aan, stamppot met worst, bij familie en vrienden koffietjes en theetjes drinken, Tim begint in groep 1 en wij kunnen delen over wat wij in de afgelopen tijd hebben meegemaakt en geleerd. Half juli 2022 hopen wij weer terug te gaan naar Thailand. De reden dat wij iets langer komen, is dat wij niet na 2 jaar, maar na 3 jaar op verlof komen. Daarnaast hebben wij in de afgelopen 3 jaar, naast de gevolgen van corona, diverse lastige dingen meegemaakt. We hebben tijd nodig dit te verwerken, te herstellen om ons te kunnen  

richten op een volgende periode in Thailand. Meer hierover delen we graag met je als we elkaar ontmoeten in Nederland. 

In Jezus verbonden, Thomas, Cobi en Tim 

Ontmoeting Thomas en Cobi Roest, zondagochtend 6 februari. 

Thomas, Cobi en Tim komen op 18 januari naar Nederland. We hebben Thomas, Cobi en Tim uitgenodigd om de ochtenddienst bij te wonen op zondag 6 februari. Of ze hierbij aanwezig kunnen zijn of dat we online een ontmoeting hebben is afhankelijk van de dan geldende corona regels. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s