Vervolgd maar niet verlaten III 

Het licht schijnt in de duisternis maar de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen  (Joh. 1:5) 

Geisoleerd in India 

Terwijl deze woorden worden geschreven, gaat de strijd voor het bestaan van christenen in India onverminderd door. In twee vorige kerkbladen schreven we erover. Leugens en anti-christelijke campagnes zetten extremisten aan tot agressieve discriminatie en geweld. Het doel is niet-hindoes in dit land weg te vagen. Dit moet per 1 januari 2022 een feit zijn. India steeg op de Ranglijst vervolging in tien jaar tijd van plaats 32 naar 10.  

Wereldwijde familie? 

Door de pandemie verloren velen hun inkomen. Door geweld werden velen fysiek aangevallen en nam ongelijke behandeling voor Jezus-volgers toe. Duizenden van hen waren niet veilig, hadden geen inkomen en kregen vanwege  uitsluiting door de overheid, geen voedselhulp tijdens de lockdowns.  

Open Doors spande zich in voor steun aan deze broers en zussen. Zij stelde via een onderzoek waarheid tegenover leugens die verspreid werden over christenen. In juli werd wereldwijd 31 dagen lang gebeden ter ondersteuning van broers en zussen aldaar.  

Lokale partners 

zijn de ogen en oren binnen  het vervolgde deel van Christus’ gemeente. Zij zien de nood waarmee christenen te maken hebben. Horen de verhalen van opgelopen trauma’s en herkennen situaties van armoede en gebrek. Zij gaan moedig op weg met hen die door een dal van moeiten moeten gaan. Onze hulp is daarbij dringend nodig. 

Pastor Samuel 

roept ons op voor de kerk in India te blijven bidden. Ook voor de lokale partners en hun teams om zich, ondanks risico’s, moedig te blijven inzetten waar nodig. 

Bid en geef 

De werkgroep  heeft besloten om de avondmaalscollecte op 7 november as. te bestemmen voor wat nodig is in India. 

Een voedselpakket waar een gezin ongeveer een maand van kan leven kost bijv. 23.—euro. Het bevat o.a. tarwe, rijst, olie, kruiden, peulvruchten, thee, zeep en mondkapjes.  Mooi, als die pakketten namens onze gemeente kunnen worden uitgedeeld begeleid door onze gebeden. 

De O.D.-werkgroep te Beekbergen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s