WELKOM OP CATECHISATIE! 

De catechisaties zijn weer begonnen. Wat fijn om elkaar elke week weer te ontmoeten en samen te praten over het geloof en in de Bijbel te lezen over Gods bedoeling met ons leven. Laatste keren hebben we nagedacht over leerlingen van Jezus zijn. Dat is inderdaad waar we op catechisatie in willen groeien. Niet voor niets bidden we elke bijeenkomst dat God zélf bij ons wil zijn. Ook ging het over armoede. Een confronterende werkelijkheid, die soms ver weg lijkt, maar wel heel schrijnend is. Wat als je bedenkt dat er elke vijf seconde een kind op de wereld overlijdt door honger… En dat er genoeg voedsel geproduceerd wordt voor 12 miljard mensen, terwijl we met ‘slechts’ 7 miljard mensen op de aarde zijn. Het punt is niet dat God ons niet genoeg geeft. Het punt is dat wij het niet goed verdelen. Dat zet aan het denken over hoe je zelf met je leven en je bezittingen omgaat, als je bijvoorbeeld een straatkrantverkoper bij de supermarkt ziet staan… Wat zou Jezus doen? Zo concreet is het om leerling van Jezus te zijn. Binnenkort komt een diaken vertellen hoe de gemeente vanuit de diakonie zorgt voor arme en kwetsbare mensen in de gemeente, in ons dorp en verder weg.   

In de week van 1 en 2 november is er geen catechisatie omdat het woensdag 3 november dankdag is. De week daarna gaan we weer verder! 

Ds. Theunisse 

BELIJDENISCATECHISATIE 

Fijn dat er dit seizoen weer een groepje belijdeniscatechisanten is. We zijn alweer twee keer bij elkaar gekomen op zondagavond na afloop van de avonddienst. Willen jullie bidden dat we een gezegend seizoen mogen ontvangen, waarin we mogen groeien in geloof en overtuiging?  

Mocht iemand alsnog interesse hebben om ook aan te schuiven – dat kan ook als volwassene of gepensioneerde! – neem dan graag contact met mij op.  

Ds. Adriaan Theunisse (ds.awjtheunisse@hgbb.nl; 055 8436988) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s