Kerkbalans 2021—Geef vandaag voor de kerk van morgen!

Als u dit leest staan we aan de vooravond van de actie Kerkbalans in onze Gemeente. De invulling daarvan gaat gezien de Corona-pandemie enigszins anders. Daarbij is het zo dat wij dit schrijven begin januari 2021 en de realiteit ons wellicht alweer ingehaald heeft.

Vooralsnog gaan we er van uit dat de actie Kerkbalans doorgang kan vinden. Voor onze lopers is het zorg dat zij zorgvuldig omgaan met de Corona-regels. In tegenstelling tot eerdere jaren treft u de stukken in uw brievenbus aan en zullen zij niet persoonlijk worden uitgereikt. Het is wel de bedoeling dat de antwoordenveloppe weer persoonlijk zal worden opgehaald. Dat neemt niet weg dat wij u van harte oproepen om die zo mogelijk voor 28 januari zelf te bezorgen op het adres van de loper. De gegevens treft u bij de stukken aan. Zowel voor uw veiligheid als die van de loper heeft dat onze voorkeur. Mogen we op uw medewerking rekenen?

Het thema voor dit jaar is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Een thema dat de waardevolle toekomst van de kerk centraal stelt. De kerk van morgen kan er alleen zijn, als wij ons daar vandaag voor inzetten.  We hebben daar uw inzet en bijdrage hard bij nodig. Dit verzoek is noodzakelijk, want de inkomsten uit Kerkbalans vormen de financiële basis voor onze gemeente. Net als voor een huishouden is een gezonde financiële situatie belangrijk voor het voortbestaan van de kerk. Vandaar dat we elk jaar al onze gemeenteleden om een bijdrage vragen.

Juist in deze tijd kunnen de schadelijke gevolgen van het corona-virus, zoals eenzaamheid, angst en onzekerheid, worden verzacht door een goed functionerende kerk. Het verbindende aspect van kerk-zijn is in deze tijd heel hard nodig. Bovendien lopen de vaste kosten van de kerk gewoon door en worden er extra uitgaven gedaan om contact te houden met gemeenteleden. Door de maatregelen rond corona zijn mensen meer en meer op zichzelf en hun kleine kring aangewezen en dan is de kerk een plek van verbinding, al dan niet via internet. Vandaar dat Kerkbalans juist nu oproept om gul te geven en de bijdrage voor ondersteuning van de plaatselijke kerk niet over te slaan.

Rondom 19 januari ontvangt u daarom een brief met het verzoek om bij te dragen. Dankzij uw bijdrage kunnen we onze belangrijke taken blijven vervullen en plannen maken voor de toekomst.

We vertrouwen erop ook in 2021 weer op u te mogen rekenen!

Het College van Kerkrentmeesters