Focus

De stem van Jezus … herkent u (herken jij) die? We stonden daarbij stil in de focusdienst van 10 mei. We mogen weten dat Hij dichtbij is. Er is een tijd na Pasen, dus sta open voor Hem. Hij werkt door ons en de mensen in onze omgeving heen. Het is niet altijd direct duidelijk dat Hij spreekt, maar heb Hem lief, dan herken je Zijn stem en versta je Hem. Want Hij is verborgen aanwezig en dichterbij dan je denkt. Altijd!

Gezinsboekjes uitgedeeld

Alle gezinnen in onze gemeente met kinderen in de basisschoolleeftijd hebben een gezinsboekje ontvangen met een bemoedigende brief erbij. Dit boekje is speciaal gemaakt om gezinnen een handreiking te geven voor een moment van bezinning met elkaar. Stil worden om zo tot jezelf, elkaar en bovenal tot God te komen. Moge het bijdragen om in deze tijd de focus op Hem te houden.

Kring in coronatijd
Zoals al eerder genoemd, gaat het focustraject in de gemeente door. Ook kringen lopen door in deze tijd, al is de ontmoeting op een andere manier. Bart en Arja van der Pot delen hun ervaring met ons.
‘Juist nu we in deze tijd het zondagse samenzijn met de gemeente zo missen, zijn wij extra dankbaar dat we aangesloten zijn bij een kring! Via whatsapp hebben we regelmatig contact met elkaar, o.a. door bemoedigende teksten of filmpjes te delen. Maar de kringavonden gaan ook ‘gewoon’ door!
We ontmoeten elkaar dan online, wat heel goed werkt. Natuurlijk is een ‘echte’ ontmoeting veel fijner, maar dit is een heel goed alternatief. Alleen al het elkaar zien is geweldig! Zoals altijd beginnen we met een rondje ‘lief en leed’ delen, heel waardevol! Ook het vervolg van de avond is net zoals we gewend zijn: één persoon heeft het voorbereid en heeft de leiding, de anderen hebben het hoofdstuk voorbereid en iedereen heeft het Focusboekje bij de hand.
We bidden en praten samen, nog steeds van hart tot hart. Dat was de eerste keer even wennen, maar gaat nu al veel beter. Samen zingen lukt helaas niet op deze manier, maar dat halen we ooit wel weer in.
We komen met elkaar echt tot de kern, we lijken zelfs extra gefocust doordat er minder afleiding is. Na afloop voelen we ons extra gesterkt door het fijne contact met de vertrouwde groep en door het opbouwende thema waarmee we bezig zijn geweest. We merken dat het voor Gods Geest geen verschil maakt hoe we samenkomen, online of live, Hij is erbij!’
Folder “Mijn Oogappel”
In de vorige kerkklanken schreven we over het samen Zijn gemeente zijn in deze tijd en de folder die Hans Veelen heeft gemaakt om in contact te blijven met anderen. Omdat het wat lastig blijkt om deze folder te vinden op de website, vermelden we graag de link:
https://hervormdegemeentebeekbergen.nl/2020/05/06/samen-zijn-gemeente-zijn/

Komende diensten

Tot aan de zomerperiode zullen we nog de volgende focusdiensten hebben:
31 mei – thema: de kracht van Jezus.
14 juni – thema: een brief van Jezus
Beide zijn ochtenddiensten.

Voor nu … sta af en toe een stil en luister naar wat de stem van Jezus ons te zeggen heeft.

Hartelijke groet namens het focusteam,
Linda Buitenhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s