Dringende oproep: leiding gezocht voor de kindernevendienst!

De leiding van de kindernevendienst heeft dringend versterking nodig. Daarom zijn we zijn op zoek naar gemeenteleden die betrokken zijn op de jeugd en die zich ervoor willen inzetten dat kinderen vertrouwd raken met verhalen uit de Bijbel en het geloof. Het is dus niet nodig dat u zelf (naar school gaande) kinderen heeft. Het is juist mooi dat de leiding van de kindernevendienst bestaat uit gemeenteleden die onderling verschillen, bijvoorbeeld qua achtergrond of leeftijd. Samen zijn we immers één gemeente en samen staan we om onze jeugd.

Al geruime tijd wordt de kindernevendienst georganiseerd door een hechte groep van vijf vrijwilligers. We streven ernaar dat de leiding wordt uitgebreid naar acht personen. Een kindernevendienst wordt door twee volwassenen verzorgd.

Als we 3 gemeente leden aan het team kunnen toevoegen, zou dat betekenen dat iedereen één keer per maand meedoet met een kindernevendienst.

Tegelijk met de kerkdienst is er iedere zondagochtend kindernevendienst voor kinderen van groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen, door het vormen van twee groepen: de jongste groep met kinderen van 4 t/m 8 jaar (groep 1 t/m 4 basisschool) en de oudste groep met kinderen van ongeveer 9 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8 basisschool).

Tijdens de kindernevendienst wordt aan de hand van de methode ‘Vertel het maar” een Bijbelverhaal verteld en gaan de kinderen vervolgens aan de slag met een verwerkingsopdracht die verschilt per leeftijdsgroep. Het kan zijn dat u meer affiniteit hebt met een bepaalde leeftijdsgroep. In onderling overleg kan hier natuurlijk rekening mee gehouden worden.

Vanwege de corona-maatregelen loopt de kindernevendienst momenteel anders en staat het kindernevendienst-materiaal op de website, zodat ouders en kinderen hier thuis mee aan de slag kunnen. We hopen dat wanneer de kindernevendienst weer gewoon in de kerk gehouden kan worden, de kindernevendienst-leiding is uitgebreid met drie vrijwilligers.

Voelt u zich aangesproken door deze oproep en wilt u meehelpen met het houden van de kindernevendienst, neem dan contact op met de jeugdouderling, Marc-Jan Zeeman (zeemanmj@gmail.com of 06-24782304).