Händel Messiah, 11 december

In het decor van de majestueuze Grote Kerk van Apeldoorn brengt de Nederlandse Händelvereniging onder leiding van ‘maestro Jules’ van Hessen de Messiah van Händel. Georg Frederich Händel schreef het onsterfelijke werk in 1741 in slechts 24 dagen. De première was tijdens een benefietconcert in de Ierse stad Dublin. De uitvoering was meteen een doorslaand succes, een succes dat tot aan de dag van vandaag voortduurt. Wie kent niet het juichende Hallelujah of de ontroerende aria He was despised.

Nederlandse Händelvereniging

De Nederlandse Händelvereniging komt met een koor van 100 leden en prominente solisten, zoals de Belgische sopraan Hendrickje van Kerckhove en countertenor Dave ten Kate, die ook veel indruk maakte bij de uitvoeringen van Bachkoor Apeldoorn. In het hart van dirigent Jules van Hessen neemt Händels Messiah een speciale plaats in. Jules van Hessen is de vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest. Daarnaast is Van Hessen bekend van de concertreeks Maestro Jules Onthult waarin Van Hessen klassieke topstukken zowel uitvoert als muzikaal uitlegt en toelicht met hulp van het orkest.

Woendag 11 december 2019 19.30 uur
Grote kerk in Apeldoorn.