Bijbelzondag 27 oktober

Op zondag 27 oktober is het Bijbelzondag! Het is goed om eenmaal per jaar extra te benadrukken hoe bijzonder de Bijbel is! De Bijbel is namelijk het meest uitgelezen Boek. In dubbele betekenis. Want nog steeds staat de Bijbel op nr. 1 van meest gelezen boeken ter wereld. En daarnaast is de Bijbel ook een uitmuntend, een voortreffelijk Boek om te lezen.

Als Bijbelvereniging krijgen wij vele duizenden verzoeken per jaar om een Bijbel: een Nieuw Testament, een volledige Bijbel, een strip- of groeibijbel, een kleuter- of kinderbijbel, een Groot Letter Bijbel. De grote belangstelling voor Bijbels heeft o.a. te maken met het feit dat we Bijbels in meer dan 70 talen op voorraad hebben. In gevangenissen bijvoorbeeld, is meer dan de helft van de gedetineerden niet van Nederlandse afkomst.

In de samenleving zijn veel mensen op zoek naar de zin van het leven. Een kerk is vaak een stap te ver, maar een Bijbeltje meenemen uit een Bible Box in de eigen taal is vrijblijvender. Inmiddels zijn er meer dan 1.500 Bible Boxen geplaatst in ontmoetingscentra, gevangenissen, kerken en in heel veel andere locaties. Per jaar worden er alleen al uit deze Boxen 40.000 Bijbeltjes meegenomen!

Er zijn veel ouderen die de Bijbel van huis uit nog wel kennen, maar in hun leven is de Bijbel is ‘buiten beeld geraakt’. Soms ook letterlijk, omdat het turen naar de lettertjes te vermoeiend is geworden. Daarom heeft de Bijbelvereniging dit jaar een Groot Letter Bijbel uitgebracht. Inmiddels zijn er al meer dan 800 van deze Bijbels besteld. Ook heeft de Bijbelvereniging handzame boekjes beschikbaar met thema’s die ook ouderen aanspreken: ‘Inzicht’ en ‘Kostbare tijd’.

De Bijbelvereniging voorheen de Nederlandse Gideons, probeert de Bijbel voor iedereen beschikbaar te stellen.

Bijbel aanvragen? Ga naar http://www.bijbelvereniging/bijbels-bestellen. Informatie vragen?

Bel naar 085-104 17 14 of mail naar info@bijbelvereniging.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s