Groot Nederlands Johannes de Heer Koor zingt

Thema ‘Groot is Uw trouw’

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor geeft dit voorjaar vier concerten op bijzondere locaties in Nederland. DV Zaterdag 6 april zingt het koor in de monumentale Grote Kerk van Apeldoorn, zaterdag 11 mei volgt een concert in de Grote Kerk van Dordrecht, zaterdag 8 juni volgt een concert in Concertgebouw de Doelen in Rotterdam en de reeks concerten wordt afgesloten op zaterdag 22 juni in de Grote- of Maria Magdalenakerk in Goes.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is een projectkoor dat staat onder muzikale leiding van Wilbert Magré. Het koor, dat 700 zangers en zangeressen telt, repeteert momenteel op acht verschillende locaties in Nederland, van Wouterswoude tot Goes.
Het koor is in 2016 opgericht om de 150e geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Sindsdien is er – mede op verzoek van de enthousiaste koorleden – ieder jaar een nieuwe editie gestart. Het thema van deze vierde editie is: “Groot is Uw trouw”.

Aan de concerten werken bekende koren en musici mee. In Apeldoorn werkt het Urker kinderkoor Klein maar Dapper mee. In Dordrecht wordt medewerking verleend door het bekende trompetduo Arjan & Edith Post en Wibrand van Norel (pauken).
Het chr. Mannenkoor De Lofzang uit Heerde o.l.v. Jacob Schenk, Pier de Jong (hoorn), Maurits Willemsen (trombone), Eric Vogel (fluit) en Wilco Veldkamp (vleugel) verlenen hun medewerking aan het concert in Rotterdam en in Goes werken het Christelijk samengesteld mannenkoor Zeeland o.l.v Ron van Ommen en Martin Weststrate (orgel) mee.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor steunt dit jaar straatkinderen in de Filipijnen, een project van Woord & Daad. Daarnaast steunt het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor vijf sponsorkinderen, ook via Woord & Daad. Leden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor dit doel.

Toegangskaarten met korting zijn te bestellen via de website: http://www.johannesdeheerkoor.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s