GZB Deelgenoten

Nieuwsbrief december 2018, nummer 4

‘He, jij daar.. blijf eens staan” Met onze telefoon lopen wij door het GZB-kantoor en filmen van alles. Les krijgen van een professionele vlogger is leuk. We komen erachter dat we voorheen korte documentaires maakten en niet echt een vlog. Inmiddels vloggen we korter en vaker. Berichtje krijgen bij een nieuwe vlog? Meld je aan via www.gzb.nl/thomasencobi

Daarnaast leerden we binnen de opleiding de kantoorstaf en werkwijze van de GZB beter kennen. Momenteel bezoeken we onze deelgenotengemeenten. (Woudenberg, Bleiswijk, Overberg, Nieuwendijk en Beekbergen). In Woudenberg mochten we deelnemen aan de Winterfair waar wij een belevenistafel over Thailand hadden. Muziek luisteren; een kind merkte daarbij op dat het niets begreep van de taal, maar dat de muziek wel leuk klonk. Thaise tapioca eten; het smaakte minder spannend dan hoe het eruit zag. Thaise geuren ruiken; een jongere vond de geur van wierook wel heel erg sterk.

In onze eigen Sionskerk Vanuit OMF gebruiken we een workshop om mensen bewust te maken van het Boeddhisme. “Wie wil er dorpshoofd zijn?”. Als groep verplaatsen we onszelf in een Aziatische dorp. De geschetste situaties staan in het teken van karma opbouw. Deze workshop houden we in kleine groepen (ca. 12 personen) in onze kerk in Veenendaal. De jongeren waren met moeite rustig te houden vanwege het enthousiasme. We verlangen dat gemeenteleden hierdoor een beter beeld krijgen van het Boeddhisme in Azië en dat het aanmoedigt om te bidden. Door het geven van de workshop kijken wij er steeds meer naar uit om het bevrijdende nieuws van Jezus in Azië te gaan delen. In de kerk ervaren we meeleven. We hadden een auto nodig; een belletje naar een gemeentelid en 15 minuten was er een auto. Een ander gemeentelid maakt de uitnodiging voor de uitzenddienst. Bijzonder.

Hoe het verder met ons gaat? We merken dat alle laatste voorbereidingen intens en druk zijn. Voor de laatste keer spreken we af met vrienden. Verder zijn er genoeg praktische zaken die geregeld moeten worden: tickets boeken, visum aanvragen, zomerkleding kopen, testament en verzekeringen regelen, uitschrijfdatum uitzoeken.. Daarnaast snotteren we aardig wat af door verkoudheid.
Op geestelijk vlak merken we dat we ons weer meer kunnen focussen op God, wat fijn is in de hectiek van voorbereiding. Bedankt voor je gebed de afgelopen tijd. Bid jij mee voor het werk dat momenteel al volop plaatsvindt onder mensen met een Boeddhistische achtergrond? Wees daarnaast welkom op 13 januari 2018 om 9.30 uur in onze uitzenddienst in de Sionskerk in Veenendaal.

Wij wensen je de vrede van God voor 2019.
Thomas, Cobi en Tim

Van de TFC – de gebedcoördinator:

Mijn naam is Jenneke van Ramshorst en samen met mijn man en vier dochters woon ik in Veenendaal. Binnen de TFC ben ik gebedscoördinator. Als TFC geloven wij dat het gebed onmisbaar is in de missie van Thomas en Cobi. God gebruikt onze en jouw gebeden om Zijn doel te bereiken. Ook Thomas en Cobi hebben jouw gebed nodig!

Hoe kun je bidden?

Door hun blogs en nieuwsbrieven te gebruiken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld elke dag van de week voor een ander punt bidden. Het kan ook helpen om samen te bidden met anderen (bijvoorbeeld op je kring of groeigroep).

Waarvoor kun je bidden?

Voor Thailand, de Thaise kerk, de lokale mensen waar Thomas en Cobi over schrijven in de nieuwsbrief. Maar ook voor de persoonlijke noden van Thomas en Cobi. Bid daarnaast voor vrijmoedigheid, geopende deuren, bescherming en voortgang van het evangelie.

’En bidt daarbij met aanhoudend smeken en bidden voor alle heiligen, ook voor mij, om vrijmoedig het geheimenis van het evangelie bekend te maken .’’ Efeze 6:18-19

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s