Taakgroep Vorming en Toerusting

God dienen met je gaven, dat thema stond centraal in de derde themadienst in het kader van ons jaarthema Een discipel dient, op zondag 9 december jl. God heeft ons gaven van de Geest gegeven, talenten om mee te dienen. De Heilige Geest heiligt deze gaven, zodat we ze – in al onze verscheidenheid – dienstbaar inzetten in Gods Koninkrijk. In het lichaam van Christus kan de hand niet zonder de voet en zijn oog en oor aan elkaar gegeven.

Heel concreet werd in de preek aangegeven hoe we God kunnen dienen met onze gaven. Tijdens de nabespreking in de kerk werden verschillende mogelijkheden van dienstbaarheid aan elkaar verkend. Het was een mooie ontmoeting. Voorzichtig werden al suggesties voor een nieuw jaarthema gedaan. Fijn dat zo velen aanwezig waren. Voor wie er niet bij was, in de maand mei hopen we opnieuw een nabespreking te organiseren.

De vierde themadienst staat gepland op zondagmorgen 20 januari. Het zal gaan over God dienen met je geld. Praten over geld vinden we vaak maar een aardse aangelegenheid, maar geven voor de dienst aan God is beslist een geestelijke zaak.

Tot slot een hartelijke aanbeveling voor de thema-avond die op Deo Volente dinsdag 26 maart 2019 wordt gehouden in samenwerking met de HGJB. God dienen in het gezin staat daarbij centraal. Geloofsopvoeding is een grote verantwoordelijkheid voor ouders. Ook grootouders kunnen daar een belangrijke rol in vervullen. Jeugdwerk binnen de gemeente is als het ware een verlengstuk van de geloofsopvoeding in de gezinnen. Daarom: een boeiende avond voor alle ouders, jeugdleiding, grootouders en andere belangstellenden. Om van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. Noteer de datum alvast in de agenda voor het nieuwe jaar.

Namens de Taakgroep Vorming en Toerusting,
Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s