Vervolgd maar niet vergeten

Stap jij mee in?

Een muiltje dat in veel landen als instapschoen wordt gebruikt hangt naast mijn computer ter herinnering aan de Open Doors-campagne van 9 jaar geleden: ‘Stap eens in de schoenen van een geheime gelovige.’ Dit jaar ter hoogte van India op de Ranglijst vervolgden.

Samen-gaan

Dit jaar werd nl. tijdens de Open Doors-dag op 20 oktober jl. weer een campagne gestart: samen bidden voor India.
De situatie van christenen in dat land is de laatste jaren heftig veranderd door reacties van radicale hindoes en een regering die weg-kijkt van dit geweld. Zullen wij ons best doen in de schoenen van bedreigde broers en zussen in India te gaan staan?

Wie is die naaste?

De actuele O.D.- gebedskalender vraagt op meerdere data aandacht voor India.
Bahia en haar moeder werden met geweld uit hun dorp verjaagd. Gelukkig hebben zij de mishandelingen overleefd. Bid voor bescherming en standvastigheid om verder te kunnen leven.
Radicale hindoes koelden hun woede op de huizen van christenen in het dorp Halwar. Niemand bood de bewoners bescherming. Bid voor hun bescherming en veiligheid.
Toen mensen in Jaanvi’s dorp ontdekten dat deze moeder vanwege de genezing van twee kinderen Jezus Christus wilde dienen, zetten ze haar sterk onder druk dit niet te doen. Bid om kracht dat Jaanvi haar hart volgt dat gericht is op de Heelmeester van haar kinderen.

Loop jij mee op?

Stap tijdens het lezen van bovengenoemde omstandigheden eens in de schoenen van deze bedreigde Indiërs. Denk je hun situatie in en besef waar jij in verbondenheid met hen voor kunt bidden.
Daarmee doe je recht – en ben je trouw aan wat binnen Gods gezin de bedoeling is:
God liefhebben door naast en met hen te gaan en hen te versterken in Zijn naam!’

Wil jij de komende tijd blijven bidden voor India? Met name tijdens de kerstdagen kan de spanning voor vervolgden oplopen.

Namens de O.D.-werkgroep te Beekbergen, Janny Hekman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s