Geloof, hoop en liefde

In januari maken we een begin met het halfjaarthema Geloof, hoop en liefde. Bij de start van het winterwerk heeft dominee Lammers hier vanuit 1 Korinthe 13 al op vooruitgeblikt. Hij legde uit hoe wij als christenen reizigers zijn die verschillende stations aandoen in ons leven. We stonden toen stil bij de verschillende stations van het gemeenteleven. De liefde waar het in 1 Korinthe 13 op uitloopt, is zelf geen station maar de rails waarlangs de trein rijdt.

De eredienst werd het hoofdstation van het gemeenteleven genoemd. In een vijftal erediensten komen in de komende maanden verschillende aspecten van het thema Geloof, hoop en liefde aan de orde. Op de gesprekskringen delen we met elkaar hoe deze onderwerpen ons persoonlijke leven raken. Het bijbehorende materiaal voor de kringen is inmiddels verspreid.

Nu onze gemeente vacant is, hebben we vijf gastpredikanten bereid gevonden om een themadienst te verzorgen. Mooi om te ervaren hoe enthousiast zij hun medewerking hebben toegezegd, De eerste is dominee P.L.R. van der Spoel (Berg en Terblijt). Hij gaat voor in de morgendienst van zondag 8 januari. De dienst zal een introductie op Geloof, hoop en liefde zijn, waarbij de vraag hoe je in Jezus liefde blijft centraal zal staan.

We hopen dat de uitwerking van dit thema bijdraagt aan de verdieping van onze persoonlijke relatie met Jezus. En dat we vandaaruit ons geloof kunnen verbinden met ons dagelijks leven en kunnen delen met mensen die Hem nog niet kennen.

Namens de Missionaire Taakgroep Vorming & Toerusting,

Anne-Marie van der Grift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s