Vervolgd maar niet vergeten

Zo spreekt de Heer, mijn plan voor jullie staat vast: Ik heb jullie geluk voor ogen, Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven. Naar jullie gebeden zal Ik luisteren.  (naar Jeremia 29:11,12) 

Kinderen in de Vervolgde Kerk 

De komende maand staat Open Doors stil bij kinderen in de Vervolgde Kerk. De impact van vervolging op jongere generaties is namelijk groot. Zij staan in hun jonge leven onder flinke druk, laat O.D. weten. Lees bijvoorbeeld het verhaal van de 12-jarige Mimi uit Irak. 

Mimi, kind uit Irak 

Toen de extremisten van IS de vlakte van Ninevé binnenvielen was Mimi 4 jaar. Ze was te jong om te beseffen wat gebeurde, maar zag de radeloze angst om zich heen. Niemand vertelde haar wat er aan de hand was en opa zei alleen: ‘later’. 

Vluchten 

De situatie is dreigend, dus vertrekt de familie zonder iets mee te nemen. Mannen in zwarte kleding schreeuwden ‘Allahu Akbar’ en joegen mensen met geweren voor zich uit. Angstige vluchtelingen op zoek naar een veilige plek, maar wáár. 

Terugkeer 

Pas in 2017 kan de familie terug. IS werd verdreven maar liet een puinhoop achter. 

Het leven in de vallei is zwaar en Mimi’s ouders kunnen de eindjes maar net aan elkaar knopen. De overheid biedt geen steun. De familie wil in het land blijven al zijn er nauwelijks mogelijkheden. 

Microkrediet 

Open Doors biedt hulp via een microkrediet om een boerderij te beginnen. Met dat geld koopt de familie schapen om te fokken. Nu huppelen er tientallen lammetjes op de boerderij. Er zijn meerdere mensen in dienst genomen die ook een inkomen hebben. 

Hoop op een goede toekomst 

Mimi is inmiddels 12 jaar oud en voelt zich gelukkig op de boerderij. Zij wil die later graag overnemen. Kip Lulu is haar favoriet. ‘Zij is mijn vriendin’ lacht ze terwijl ze eieren raapt voor de lunch. 

Ingeschakeld in het Koninkrijk en 

de kracht van Gods beloften 

Anne van der Bijl was ervan overtuigd: God wil ons inschakelen in Zijn koninkrijk als mensen van de hoop. De laatste collecte bij het avondmaal bood ons de mogelijkheid ingeschakeld te zijn om hoop te genereren in de regio Midden-Oosten. Duistere krachten hebben er de samenleving ernstig kapot gemaakt.  

In het vorige kerkblad was te lezen welke mogelijkheden door de organisatie worden geboden voor een hoopvolle toekomst in de naam van Jezus. Onze gebeden ondersteunen daarbij. 

Gedurende zijn leven schreef Anne van der Bijl inspirerende boeken over thema’s die hij op het spoor kwam in zijn verbinding met vervolgde christenen. Hij wilde de achterban daarvan niet onkundig laten. Via de O.D.-webshop zijn op dit moment boeken van deze radicale ambassadeur voor God opnieuw verkrijgbaar. 

De O.D.-werkgroep te Beekbergen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s