Uitnodiging voorstelling “lang zal hij leven”

Graag nodigt de classis Veluwe u uit voor de interactieve theatervoorstelling ‘Lang zal hij leven’, tot stand gekomen door de samenwerking van de Protestantse Theologische Universiteit, de Protestantse Kerk en Nachtzon Media. 

De classis Veluwe is actief betrokken bij de voorbereidingen van deze voorstelling. In het toneelstuk worden morele dilemma’s rondom euthanasie bij dementie scherp zichtbaar en voelbaar.  

In een column in de Barneveldse Krant schreef Wilbert van Iperen het volgende over deze voorstelling: 

“De voorstelling ontroert, ontregelt, zet aan tot denken. Een eenduidig antwoord is er niet, wel voldoende stof om over door te spreken. Zeker voor werkers in de zorg en de kerk lijkt me dit een waardevolle voorstelling die prikkelt en zal uitnodigen tot verder gesprek.” 

Er worden op dinsdag 22 november twee voorstellingen opgevoerd in Barneveld. De middagvoorstelling begint om 16.30 uur. De classis nodigt hier in het bijzonder predikanten en kerkelijk werkers uit. Voorafgaande aan de voorstelling ontmoeten zij u graag in de foyer van het theater, waar ook de mogelijkheid is een kopje koffie te drinken. Zij zullen daar vanaf 15.30 uur zijn. De tweede voorstelling begint om 19.30 uur.  

Iedereen die geïnteresseerd is, is hier welkom. We hebben dan geen speciale ontvangst. 

De voorstelling wordt u gratis aangeboden. U moet zich wel aanmelden. Daarvoor verwijzen we u naar de volgende websites, waar u ook meer informatie kunt vinden over de voorstelling: 

https://zingenindekerk.nl/evenementen/lang-zal-hij-leven/

of 

https://www.pthu.nl/onderzoek/projecten/moral-compass-project/theaterstuk-morele-dilemmasbij-euthanasie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s