Opvang vluchtelingen Oekraïne

De diaconie kent een contactpersoon die bemiddeld voor hulp en onderdak aan mensen uit Oekraïne. Deze contactpersoon heeft direct contact met meerdere personen die onderdak zoeken.

Gezocht plaats voor 3 of meer personen

Wie heeft er plaats vrij voor 3 of meer personen? (Plaatsen voor 1 of 2 personen zijn er al voldoende)

Let wel; je moet dit ook psychisch aankunnen; mensen (veelal vrouwen met hun moeders en kinderen) zijn moe van de reis naar Polen (soms 5 dagen) en zeer verdrietig omdat ze geen contact met het thuisfront kunnen krijgen en onderweg veel mee hebben gemaakt. Ze hebben ondersteuning nodig maar vooral ook rust. Daarom is hutje mutje plaatsen geen goed idee.

Wie heeft ruimte?

Wie heeft er genoeg ruimte? Het gaat om langere tijd dus denk er goed over na. Het betreft vluchtelingen met een biometrisch Oekraïens paspoort, deze mensen hoeven zich niet te melden bij een asielzoekerscentrum en kunnen zodra ze een baan hebben gevonden een BSN nummer vragen bij de gemeente en werken. Maar eerst moeten deze mensen zo veel mogelijk ontzorgd worden. Het gastgezin moet het ook financieel kunnen dragen. Het gaat zo goed als altijd om mensen die uiteindelijk zo snel mogelijk weer naar huis willen en zo kort mogelijk ‘tot last’ willen zijn.

Voor informatie

Heb je belangstelling of wil je meer informatie neem dan contact op met 1 van de diakenen of stuur een bericht naar diaconie@hgbb.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s