Inzameling voor Oekraïne

WHOE Apeldoorn start inzameling voor Oekraïne: ‘We kunnen nu niet zeggen: we doen nu niks’

Het Apeldoornse stichtingsbestuur van Werkgroep Hulpgoederen Oost-Europa (WHOE) maakt zich grote zorgen over hun projecten in Oekraïne. De stichting is al meer dan twintig jaar actief in de omgeving van Kiev, waar nu de Russen zijn binnen gevallen.

Inzameling verbandmateriaal, dekens, dekbedden en kleding

De stichting is actief in de omgeving van Kiev, waar onder andere een rusthuis wordt ondersteund. Nu de oorlog is uitgebroken, wil WHOE dat er zo snel mogelijk een hulptransport naar de grens met Polen gaat met verbandmateriaal, dekens, dekbedden en kleding.

De inzameling is aanstaande dinsdag 2 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Vlijtseweg 138 in Apeldoorn.

Onzekerheid

Hoe het transport na het laden veilig overkomt in Oekraïne? Daarvoor zijn meerdere opties als een bekende Oekraïnse chauffeur die wil rijden, een bedrijf in Hardenberg met internationale chauffeurs of via het Rode Kruis naar Kiev.

Bron

Meer informatie bij Stentor of bij WHOE.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s