Verdere versoepeling in deze corona-tijd

Naar aanleiding van de versoepeling van de maatregelen door de rijksoverheid heeft de kerkenraad op 30 september besloten om vanaf 10 oktober weer meer perspectief te bieden bij de eredienst.

Langzaam zijn we als samenleving op weg om corona achter ons te laten. De overheid heeft onlangs de corona-maatregelen verder versoepeld, en ook voor de erediensten is meer mogelijk. Wel is het hier zoeken naar de juiste balans om kerkgang verantwoord te laten plaatsvinden. Helemaal voorbij is corona immers nog niet. Heel praktisch brengt ons kerkgebouw een aantal beperkingen met zich mee. Zo is er geen mechanische ventilatie.

Kerkgang na aanmelding

Concreet heeft de kerkenraad besloten om vanaf 10 oktober het aantal bezoekers per kerkdienst te maximeren op 135 personen. Vanaf nu hoeft u zich alleen nog maar aan te melden via kerk@hgbb.nl. Geef hierbij uw naam aan, welke dienst het betreft (datum, ochtend- en of avonddienst) en met hoeveel personen u bent. U komt de kerk binnen via de deur onder de toren of via de deur aan de pastoriekant en kunt zelf een plaats kiezen. De kerk zal zo ingericht zijn dat onderling wat afstand aangehouden kan worden doordat er lege rijen zijn tussen de rijen die gebruikt worden. Ook wordt kerkgangers gevraagd een stoel vrij te houden tussen kerkgangers van uit een ander huishouden. Wel zal het voorkomen dat de onderlinge ruimte minder is dan 1,5 meter.

Kerkgang voor kwetsbaren na reservering

Voor kerkgangers die een grotere kans om ernstig ziek te worden door Corona is een gedeelte in de kerk volgens de 1,5 meter ingericht. Reservering voor dit gedeelte via Eventbrite blijft hiervoor nodig. Bij risicogroepen kan volgens de RIVM gedacht worden mensen met afweerstoornissen of aan personen die niet gevaccineerd zijn in combinatie met hoge leeftijd of onderliggende aandoeningen.

Plattegrond

Nawoord

Eerder schreef ik het volgende over de Corona-maatregelen.