Vakantiegeld Samen Delen, doet u weer mee? 

Vorig jaar hebben zevenhonderd huishoudens in de gemeente Apeldoorn een mooie gift ontvangen via Vakantiegeld Samen Delen, dat waren honderd huishoudens meer dan het jaar ervoor. Dat was mogelijk dankzij uw giften (een recordbedrag van 125.000 euro) en de inzet van veel vrijwilligers. En natuurlijk ook dankzij het vertrouwen van de aanvragers. Was het juist de coronacrisis die extra solidariteit heeft losgemaakt?  

De vanzelfsprekendheid om een of meerdere keren per jaar met vakantie te gaan, soms naar verre oorden, is er niet meer vanwege de coronapandemie. Voor de mensen die vakantiegeld ontvangen uit deze actie, is op vakantie gaan al veel langer niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Een dagje weg of eenvoudig kamperen in de buurt, dat is al heel mooi. Andere dingen gaan voor: een wasmachine, kleding, schoolspullen, een laptop … 

De groeiende kloof tussen rijk en arm in onze samenleving kunnen we met deze actie vanuit de kerken niet dichten. Wel kunnen we een belangrijk gebaar maken. Want geloven in delen schept verbondenheid tussen mensen met een volle en een krappe portemonnee. Mensen weten zich gezien. Daar gaat het om.  

Dit jaar wordt de actie Vakantiegeld Samen Delen voor de tiende keer gehouden. Dit jaar doen Beekbergen en Loenen voor het eerst mee aan de actie die wordt gehouden samen met meer dan vijfentwintig andere kerken uit de stad Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Het Loo en Hoog Soeren.  

Vanaf half april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen en is de folder van de actie beschikbaar. Alle informatie over de actie zal dan ook op de website staan. Schroom niet om voor uzelf aan te vragen of anderen te wijzen op deze actie. We gaan heel zorgvuldig om met privacy. Aanvragen en giften zijn welkom t/m 3 juni.  

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. U kunt ook geld geven via een QR-code. Dat maakt geven nog gemakkelijker! Zie ook de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nl  

Een hartelijke groet, 

Jan Vijfhuizen 

Mail: jan.vijfhuizen@hgbb.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s