Update “Butterfly Friends”

Het is goed om de gemeente op de hoogte te houden van de Butterfly Friends, gewoon omdat we van u financiële steun hebben ontvangen. Zoals u weet steunen we kansarme kinderen en volwassen in de omgeving van Kaapstad en Muisenberg in Zuid Afrika

Rond Pasen komt er een heel mooie actie onder de armen en zwervers in de omgeving van Kaapstad. Deze actie wordt door onze vrienden van de MES (Middenstand Evangelisasie Sending) uitgevoerd en is door ons teamlid Ria Westerbeek bedacht en voorgesteld.
Wij zijn heel dankbaar dat wij dit kunnen financieren van het geld dat Adriaan Theunisse met zijn kanotocht heeft opgehaald.
Van Anelle, één van de medewerkers van de MES en tevens een goede vriendin van Ria en Luc Westerbeek, ontvingen wij dit enthousiast berichtje:

Paaseieren: een groet uit Zuid-Afrika

Lieve Ria en team,

Heel erg bedankt voor de steun in het afgelopen jaar! Het is soms moeilijk te geloven dat het vorig jaar in de hele wereld een zeer spannende tijd was. We hebben zoveel geleerd en kijken nu uit naar een Paasfeest met nieuwe passie, liefde en kansen in onze gemeenschappen.

We zijn erg enthousiast over de plannen voor het Paasfeest dit jaar (die we vorig jaar niet konden organiseren vanwege het coronavirus). Binnen de MES gaan wij met verschillende programma’s het Paasfeest vieren:

  1. We gaan ’s avonds de straat op waar we daklozen gaan bezoeken en we delen dan ook de boodschap van Jezus met hen. Natuurlijk delen we daar ook Paaseieren uit. Tot de straatmensen behoren ook vrouwen die in de prostitutie werken.
  2. In ons nachtverblijf, waar 63 straatmensen komen, zullen we ook onze boodschap delen en paaseieren uitdelen.
  3. Onze twee “Drop-in Centers” in de wijken Parow en Durbanville van Kaapstad krijgen ook een kleine Paasdienst.
  4. Onze GROW (God herstelt onze wereld) is een werk-revalidatieprogramma. Het plan is om de hele dag Paasdiensten met de goede boodschap te houden.
  5. Onze naschoolse programma’s zullen ook een Paasboodschap met de kinderen delen. In totaal gaan we ongeveer 700 paaseieren en 300 hotcross-broodjes uitdelen.

We maken natuurlijk foto’s en laten die graag na Pasen zien.

Bedankt voor deze kans om mensen met veel pijn te bereiken, We geloven dat deze Paas- boodschappen liefde en troost kunnen brengen in onze gebroken wereld.

Baie dankie!
Vriendelijke groeten!

Anelle Erasmus

Groeten namens het team in Nederland

Namens het hele team wensen we u gezegende Paasdagen

Louis en Regardt Kruger, Anne Lee Sip, Michel Vitters, Ria Westerbeek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s