Lectio Divina in de Stille Week

Dinsdag 10 nov van 15 tot 16 uur hadden we de eerste Lectio Divina in het koor van de kerk. We waren in totaal met 8 mensen en we zaten in een ruime kring in het koor van de kerk, op wel 2 meter afstand van elkaar. Ds. Theunisse had voor deze keer Psalm 130 uitgekozen en leidde ons door de Lectio heen.

We lazen het met elkaar, lieten het op ons inwerken, mochten delen wat ons raakte, gingen daarover doordenken en voelen (mediteren), stil zijn bij God en in gebed voor ons zelf. Dit is de basis van de Lectio Divina, het lezen van de Bijbel en openstaan wat God voor ons persoonlijk bedoelt.

We sloten af met het luisteren naar de invulling van Psalm 130 door Sela.

Deze waardevolle manier van Bijbellezen willen we graag voortzetten en DV woensdag 31 maart 2021 hopen we onze volgende bijeenkomst te organiseren van 19.30 tot 20.30 uur. De Stille week is daar uitermate geschikt voor, we zijn stil voor God. Ds. Theunisse zal ons weer leiden.

Het maximum aantal personen wat kan deelnemen is 15. Je kunt je opgeven bij Ellen van Kooten via mail: ellenvankooten@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s