Open Doors – Een paria en toch niet vergeten –

Wij zijn met veel meer dan jullie. Houd er maar rekening mee dat jullie verliezen!

India
Deze scherpe woorden uit de mond van haar dorpshoofd klinken nog lang na in de oren van de 38-jarige Jaanvi.
als kind
groeide ze op in een arm, hindoeïstisch gezin. De dienst aan de vele goden was een dagelijkse plicht, al snapte ze de bedoeling ervan niet.
zorgen
Ze trouwde en kreeg twee kinderen. Na verloop van tijd kreeg haar dochter te maken met epileptische aanvallen. Haar zoon groeide onvoldoende. Dat zorgde voor angst om hun gezondheid. Het gezin nam deel aan rituelen voor de hindoe-goden maar er kwam geen verbetering.
Jezus Christus
Iemand in de buurt raadde aan voor de kinderen te laten bidden in een buurdorp. Als dat verbetering van hun gezondheid zou geven, besloot Jaanvi, zou ze voortaan in de God Jezus Christus geloven. Een kring van vijftig mensen omringde het gezin terwijl de pastor bad om genezing voor de kinderen.
stoppen met bijgeloof
De pastor legde uit dat zelf bidden tot de Here God prioriteit moest krijgen in hun leven. Dat vroeg van het gezin dat ze de hindoegoden de rug moesten toekeren.
heel spannend
‘Ik was echt bang dat die goden heel boos op me zouden worden’, vertelt Jaanvi.
Die angst was groot. We besloten als gezin toch te doen wat de pastor ons had gezegd. Onze kinderen genazen en mijn man werd bevrijd van een verslaving aan tabak.
vervolging
Sinds die tijd wordt het gezin op allerlei manieren lastig gevallen. Dorpsgenoten weigeren te helpen bij hand- en span-diensten. Voortdurend wordt het gezin onder druk gezet, uitgescholden en behandeld als paria. Al haar verdriet en pijn huilt Jaanvi uit bij God de Vader. Hij helpt, al blijft de situatie ingewikkeld in die dorpse samenleving.

De situatie van christenen in India is erg moeilijk. Vooral door de inzet op meer nationalisme door de regering van Narendra Mohdi.
Open Doors startte eind 2018 een gebedscampagne voor India. De christenen in dat land hebben daar grote behoefte aan.

Bid jij ook mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s