Open Doors

Onrustig en verward maar niet vergeten

Vestig je hoop op God, eens zul je Hem weer loven, de God die je ziet en redt. Psalm 42:12

In de levens van christenvrouwen in West Afrika heerst onrust, angst en grote verwarring. Gecombineerd met zorgen die het dagelijks leven betreffen. Ativi, Rikiya en Victoria moesten hals-over-kop vluchten voor binnenvallende Boko-Haram-strijders. Daarbij moesten ze alles achterlaten. Soms werden geliefden onder hun ogen mishandeld en vermoord. Ze ontdekten bij terugkomst dat hun dorp was verwoest en hen verder niets gebleven was. Hoe moesten ze verder?

Boko Haram

zaait al tien jaar lang dood en verderf in West Afrika. Het begon in Nigeria maar breidde zich uit naar omliggende landen. Ook Kameroen, Tsjaad en Burkina Faso kregen met deze terreur te maken. Deze strijders willen voornoemde samenlevingen zuiveren van niet-islamitische elementen. Daarmee zijn christenen een doelwit
niet zonder ons
De toegebrachte schade in persoonlijke levens is groot. Omdat regelmatig kostwinners om het leven komen, is het voor de vrouwen heel moeilijk hun gezinnen draaiend te houden en kinderen voldoende eten te kunnen geven. Vaak kan ook het schoolgeld nauwelijks of niet worden betaald. Onze steun in de vorm van micro-kredieten en traumazorg kan helpen overeind te blijven in het leven. Daarnaast is ons gebed een factor van grote betekenis in deze geestelijke strijd tussen religies.

U die ons ziet en redt

Opgelopen trauma’s worden geheeld en ondersteund door doelmatige traumazorg. Aangereikt door ervaren werkers van Open Doors. Het is gebleken dat slachtoffers hierna vaak weer verder kunnen met hun leven. De God die hoop geeft omdat Hij ziet en redt, geeft nieuwe krachten om op te staan en verder te gaan.

Daar getuigen Ativi, Victoria en Rikiya van. Indien nodig wordt er een microkrediet verleend om te voorzien in de dagelijkse behoeften. De uitgangscollecte op 7 juni as. heeft ws. niet meer aanbeveling nodig. Uw gift is hierbij van groot belang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s