Kerkdienstgemist.nl

Via kerkdienstgemist is het mogelijk om onze kerkdiensten live te volgen of terug te kijken. Met behulp van de opgehangen camera’s in de kerk wordt het signaal doorgegeven en via kerkdienstgemist uit gezonden.

U kunt de uitzendingen van kerkdienstgemist op meerdere manieren volgen:

1. Rechtstreeks via de website: https://kerkdienstgemist.nl.

Via de knop vind uw kerk op de startpagina, kunt u zoeken op Beekbergen.
    U komt dan uit bij Dorpskerk Beekbergen

2. Via de APP kerkdienstgemist, die u kunt downloaden op uw tablet of telefoon uit de Google playstore, Apple App store.

Wanneer de App is geïnstaleerd op uw telefoon of Tablet is het mogelijk om vanuit de App het signaal naar uw TV te zenden (Casten).
    De Kerkdienst Gemist App kan live uitzendingen en opnames afspelen naar o.a. uw TV. Dit kan door gebruik te maken van een Chromecast. Dit is een klein HDMI apparaatje dat tegen een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar is in de meeste elektronicawinkels.
    De Chromecast moet zijn ingesteld en verbonden zijn met hetzelfde Wifi-netwerk als de telefoon/tablet. Sommige SMART TV toestellen zijn al voorzien van Chromecast. Dit kunt u controleren door te gaan zoeken naar andere Wifi toestellen in uw Wifi netwerk. Wanneer uw TV zichtbaar is kunt u het signaal naar de TV zenden. Een losse chromecast is dan niet nodig.

3. Met een Set-topbox.

De Set-topbox is een kastje wat kan worden ingesteld voor gebruik met kerkdienstgemist.nl. Het kastje dient te worden aangesloten op een televisie of een monitor. Dit kan met de bijgeleverde analoge kabel of met een digitale HDMI kabel. Aansluiting via HDMI levert een betere beeldkwaliteit. Verder moet het kastje worden aangesloten op het internet. Dit kan met een (ethernet)kabel of via het beschikbare Wifi netwerk.
    Voor het gebruik van een Set-topbox kan contact worden opgenomen met de diaconie of college van kerkrentmeesters.

Wilt u n.a.v. van dit bericht meer informatie ontvangen naar de mogelijkheden of wilt u hulp bij de installatie van kerkdienstgemist stuur dan een bericht aan:

j5huizen@hccnet.nl of bel, het liefst na 18.00 uur, met 055-5763456