Focus

In Ruth 3:18 staat: ‘Wacht nu maar rustig af, want de (ver)losser zal ervoor zorgen dat het vandaag nog goed komt.’ Aan Bart van der Pot, onze nieuwe ouderling-kerkrentmeester, was gevraagd of hij het aan zou durven in de bevestigingsdienst iets van zijn geloof te vertellen. Hoewel hij het best spannend vond, zegde Bart toe. Hij vertelde dat deze woorden uit Ruth hem jaren geleden diep geraakt hadden: ‘Jezus is de Verlosser. Hij zorgt voor mij. Ik hoef het niet zelf te doen. Zoals verwoord in het lied van Sela:

Al wat ik ben
dank ik aan Hem:
aan Jezus’ liefde voor mij.
Zolang ik besta,
volg ik Hem na;
krijgt Hij gestalte in mij.’

Wat mooi om zulke ‘verhalen van God’ van elkaar te horen. De Here heeft met Zijn Geest zoveel kostbaars van God geschreven in onze levensverhalen. Bij ieder uiteraard weer heel verschillend. Focus nodigt ons uit om deze verhalen met elkaar te delen. Dat is soms best spannend, maar ook heel bemoedigend. En het is te zien als een oefening. Een oefening om woorden te geven aan wat diep van binnen leeft. Dat helpt ook om – als de gelegenheid zich voordoet – eens van de Here te getuigen buiten de kring van gelovigen. En bovenal: is het niet tot eer van de Heer als we Zijn daden met elkaar delen?!
Nieuw Focusboekje blok 1-3.

Na afloop van de morgendienst van 12 januari zijn de nieuwe Focusboekjes voor het kalenderjaar 2020 uitgedeeld. We hopen/bidden dat iedereen op zijn of haar eigen manier mee zal doen.

In de periode van januari tot Pasen behandelen we de 5 gesprekthema’s van blok 1. Deze 5 gesprekken cirkelen rond het centrale thema ‘Jezus ontmoeten’. Op welke manieren kun je meedoen?

• Volg zoveel mogelijk de Focusdiensten. De data van blok 1: (1) 12 jan; (2) 26 jan, met nabespreking; (3) 23 feb; (4) 22 maa; (5) 10 apr, avond!
  • De kinderen van de kindernevendienst en de jongeren op de catechisatie bespreken intussen op hun niveau dezelfde thema’s. Er ontstaat dus een gesprek in de hele gemeente tegelijk.
  • Overweeg op een gesprekskring te gaan. Misschien eerst alleen voor de periode van Focus? Neem gerust contact op met Anne-Marie van der Grift (jpmvandergrift @kpnplanet.nl; 055-3013122). Zij kan je helpen bij het vinden van een voor jou geschikte kring.
  • Lees voor jezelf de thema’s van het boekje en pak de uitdagingen op.
  • Of vorm een eigen ‘kringetje’, misschien met een vriendin uit de kerk of met een paar buren.
  • Gebruik in gezinnen met kinderen het boekje met ‘gezinsmomenten’. Of als opa en oma met je kleinkinderen. Het ligt achterin de kerk ter inzage en je kunt het krijgen bij Karin Haijes (ak.haijes@gmail.com; 055-5216746).
  • Bid dat de Heer ons zal zegenen nu we deze verdiepingsweg in de gemeente gaan.

Heb je nog geen boekje gekregen, bijvoorbeeld omdat je als kerkradioluisteraar of kerk-TV-kijker of om andere reden niet in de dienst was, dan kan je een boekje vragen aan Karin Haijes (ak.haijes@gmail.com; 055-5216746).

Heb je nog niet betaald? Dan een vriendelijk verzoek – indien mogelijk – de kostprijs van het boekje (10 euro) alsnog even over te maken naar de kerk. Let op: de QR-code op de begeleidende brief werkt alleen als hij met de “Tikkie-app” gescand wordt (dus niet met een bank-app).

Gezinsmomenten

Er is voor 2020 ook een boekje met gezinsmomenten, rondom – opnieuw – dezélfde centrale gespreksthema’s van Focus. Het sluit dus naadloos aan op de Focusdiensten, de catechisaties en de kindernevendienst. Het biedt elke keer een lied of gebed, een stukje uit de Bijbel en een eenvoudige vraag of opdracht. Leuk om in het gezin met de kinderen te doen. Het boekje zal verspreid worden via de geloofsopvoedingskringen. Wie daar niet op zit en toch graag het boekje wil ontvangen, kan het bij Karin Haijes krijgen. Of bekijk het bij het Focusinformatiepunt achterin de kerk. Ook heel geschikt voor opa’s en oma’s voor de oppasdag op hun kleinkinderen!

Focus informatie

Op de dekenkist achterin het kerkgebouw is een Focusinformatiepunt ingericht. Daar kun je bij het aan- of uitdoen van de jas even rustig kijken in de boekjes, indien gewenst een focusboekje kopen, een vraag of idee achterlaten, intekenen voor de Focusnieuwsbrief en al zulk soort dingen.

Focusactiviteiten

In de komende periode staan de volgende activiteiten van Focus gepland:

•  Zondag 26/1: Focusdienst: “Jezus ziet ons aan” (Luk. 19:1-10), met nabespreking.
  •  Zaterdag 8/2: Bezinningsochtend grote kerkenraad: “Focus op Jezus”.
  •  Zondag 23/2: Focusdienst: “Jezus spreekt ons aan” (Luk. 4:14-30)
  • Donderdag 19/3: Toerusting wijkteams door ds. Klaas van Meijeren (Focusmedewerker IZB). Wat betekent de focus op de Here Jezus voor het bezoekwerk?

Het Focusteam.