Vrijwilligers gezocht ! DorcasVoedelActie

VRIJWILLIGERS GEZOCHT !! DorcasVoedselActie , vrijdag 8 en zaterdag 9 november.
Ieder jaar in de eerste week van november wordt door de stichting Dorcas landelijk de DorcasVoedselActie gehouden. Dit jaar voor de 24 keer. Doel daarvan is een praktische bijdrage te leveren aan een betere voedselverdeling in de wereld. Dorcas werkt vanuit een christelijk motief, de hulpverlening is echter bestemd voor iedereen, ongeacht afkomst of geloof. Ook dit jaar helpt de diaconie bij deze actie en is hiervoor op zoek naar vrijwilligers.

Wat houdt de actie in?

In ca.20 Apeldoornse supermarkten worden klanten door ons aangespoord bepaalde eerste levensbehoeften te kopen zoals rijst, suiker, pasta etc. die op een apart ‘verkoopeiland’ in de winkel staan opgesteld. Deze artikelen rekent de klant bij de kassa af en levert ze daarna weer bij ons in. De voedselpakketten zijn uiteindelijk bestemd voor de allerarmsten in met name Oost-Europa. In 2018 mocht Dorcas daar ca. 35.000 pakketten afleveren, waarvan ca. 2300 uit Apeldoorn e.o. afkomstig waren.

Wie hebben we nodig?

Enthousiaste jongeren en ouderen, die een paar uur van hun vrije tijd voor dit belangrijke en mooie doel willen afstaan. Een aantal houdt zich bezig met het aanspreken van klanten om ze enthousiast te maken voor de actie. Anderen zorgen voor het inpakken van de artikelen in dozen.

Op vrijdag en zaterdag zijn de dagen verdeeld in 3 schifts van 4 uur, van 8.00 -12.00,
12.00 – 16.00, 16.00 – 20.00 uur.

Je kunt je opgeven voor één of meer shifts (eventueel kan van de tijden afgeweken worden). De actie in Beekbergen vindt plaats bij de plaatselijke Albert Heijn.

Spreekt de actie je aan en wil je meedoen?

Vraag nadere info of meld je aan bij:
Jan Vijfhuizen
055-5763456, j5huizen@hccnet.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s