Vorming & Toerusting – terugblik gemeenteavond –

We mogen terugzien op een mooie gemeenteavond op 6 juni. Jaarrekeningen van de diaconie en van de kerkrentmeesters zijn behandeld. De nieuwe opzet van de pastorale teams is gepresenteerd.

En inspirerend was het verhaal van dhr. Aart Peters over diaconaal gemeentezijn in deze tijd. Fijn dat er zoveel betrokkenheid vanuit de gemeente was! Met deze gemeenteavond zijn de georganiseerde activiteiten van het jaarthema ‘een discipel dient’ afgerond.
Mooi om te merken dat de inspiratie die vanuit het jaarthema is opgedaan intussen wel verder werkt!

Vooruitblik nieuw jaarthema
Het nieuwe jaarthema is – net als in voorgaande jaren – gekozen uit suggesties die door gemeenteleden zijn aangereikt. Een fijne manier van werken. Zo weten we zeker dat het aansluit bij een behoefte. Voor het nieuwe seizoen is gekozen voor: ‘Een discipel getuigt’. In de Kerkklanken van juni is het al genoemd.
Getuigen van het geloof is een mooie, maar ook spannende roeping. Dit vraagt om een goede, helpende, heel concrete invulling van het jaarthema. De IZB (Inwendige Zendingsbond) heeft jarenlange ervaring hiermee. Zij hebben hiervoor het zogenaamde ‘Focustraject’ ontwikkeld. Dat is een traject van missionaire toerusting van de gemeente. De kerkenraad is met de IZB aan het verkennen of Focus ook voor onze gemeente geschikt is, als invulling van het jaarthema.

Onderdeel van deze verkenning is dat de IZB kort voor de start van het nieuwe seizoen een soort “groepsfoto” van onze gemeente komt maken, met behulp van de zogenaamde FocusScan. Alle gemeenteleden worden voor deze “foto” uitgenodigd om te reageren op een aantal vragen en stellingen over missionair gemeentezijn. Zo ontstaat alvast betrokkenheid bij het thema en een soort “foto” van onze gemeente, van de vragen die we bij missionair gemeentezijn hebben of de mogelijkheden die wij in Beekbergen zien. Dat helpt natuurlijk enorm om het jaarthema ook echt goed aan te laten sluiten.
Deze FocusScan kunnen we kort voor de opening van het nieuwe winterwerk verwachten: eind augustus, begin september. Meer informatie volgt te zijner tijd. We houden u op de hoogte!

Namens de Taakgroep Vorming & Toerusting,