We gaan beamen !

Zoals u eerder heeft kunnen vernemen, heeft de kerkenraad besloten om over te gaan tot het projecteren van (onderdelen van) de liturgie. Daarmee is een investering gemoeid in opname apparatuur, beamers en projectieschermen. In de afgelopen periode is al het nodige doorgesproken, zeker ook als het gaat om hoe dit past binnen ons historische kerkgebouw en hoe dit gaat functioneren in de eredienst. Het moet immers een ondersteuning zijn van de dienst, en een verbetering ten opzichte van wat we nu gewend zijn.

In de maand mei zullen de projectieschermen en bijbehorende apparatuur worden geplaatst. U zult daar niet veel van merken. De planning is dat het geheel klaar is eind mei.

Er is inmiddels een aantal vrijwilligers bereid gevonden om mee te gaan draaien in het beamteam: de mensen die tijdens de dienst de projectie verzorgen. Deze mensen zullen een training krijgen van de firma die de schermen installeert. Als er nog mensen zijn die mee willen doen aan het beamteam: heel graag !  Meld u aan bij Jan Hogeweij (j.hogeweij@chello.nl) of bij ondergetekende.

Als er geen kink in de kabel komt, kunnen we dus begin juni starten. We hebben afgesproken dat we in eerste instantie alleen de afkondigingen gaan projecteren. De liturgie zullen we voorlopig alleen projecteren in diensten waar nu een liturgie wordt uitgereikt. De eerste dienst zal dan 14 juli zijn: dan is er in de avond een zangdienst. Bij die gelegenheid kunnen we voor het eerst de gehele dienst projecteren.

De introductie van het projecteren van afkondigingen en liturgie is best een gecompliceerd proces qua techniek, qua vormgeving en qua uitvoering. We hebben ons best gedaan en doen ons best alles zo goed mogelijk voor te bereiden en we zullen de invoering stapsgewijs doen. We rekenen er op dat u snel gewend zult zijn aan deze verandering, en vooral dat u de voordelen er van zult ervaren.

Namens de Taakgroep Communicatie,

Frans Hietbrink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s