Delen van de Dorpskerk met de Gereformeerde Gemeente Beekbergen

De Gereformeerde Gemeente heeft onlangs gevraagd of het mogelijk is om kerkdiensten te houden in onze Dorpskerk, waarbij een deel van hun leden via een schermverbinding mee kan kijken en luisteren in één van hun nieuwe zalen.

De Gereformeerde Gemeente verbouwt de oude sportschool tot zalencentrum voor het houden van catechisaties, verenigingen etc. Daarna zal het huidige kerkgebouw worden afgebroken en een nieuw gebouwd.
De hoop is om eind 2019 te starten met de bouw. De verwachting is dat de Gereformeerde Gemeente ongeveer 9 maanden op een andere locatie hun erediensten moet houden.

Onze kerkenraad heeft met grote welwillendheid dit verzoek besproken. In goed overleg tussen vertegenwoordigers van beide kerkenraden is er een concept-uitwerking opgesteld van mogelijke tijdstippen van diensten en van randvoorwaarden en afspraken. Beide kerkenraden hebben ingestemd met deze concept-uitwerking. Hierbij zijn door onze kerkenraad nog wel enige opmerkingen meegegeven. Ook vergt het aanvangstijdstip in de ochtend nog enige overweging en discussie in onze kerkenraadsvergadering van 23 mei.

Zodra een en ander definitief is uitgewerkt zullen we u daarover informeren. Dit doen we natuurlijk ook zodra er meer bekend is over het moment wanneer de eerste dienst conform een aangepast schema zal plaatsvinden,

Namens de kerkenraad, Frans Hietbrink (scriba).