Vervolgd maar niet vergeten

Terugblik en vooruit

Boodschap van hoop 

Heb je wel eens met verwondering gekeken naar de bijbel in je hand? Gods boodschap die door eeuwen van grillige mensengeschiedenis heen bewaard bleef als teken van hoop in de wereld.. 

Christenen in het Midden-Oosten 

Afgelopen jaren werd een collecte voor Open Doors regelmatig bestemd voor de, door oorlog en geweld, ontstane situatie in Irak en Syrië. Door dit geweld trokken veel christenen er weg. De kerk in de regio werd daardoor fors kleiner. 

De kerk zal blijven 

Daarvan is regionaal O.D.-directeur Midden-Oosten ,Thomas, overtuigd. Hier ligt de bakermat van de kerk. Ze is present om Gods liefde door te geven en te werken aan herstel. Ook instituties in de wereld,  waaronder de VN en regeringen w.o. de Amerikaanse, schoten te hulp bij dat herstel. 

Warme hand in de rug 

Open Doors-medewerkers en christenen ervaren betrokkenheid en gebedssteun van grote betekenis voor hun inzet. Daardoor konden honderden kerken, centra van Hoop worden. Daar is letterlijk ‘hoop’ te vinden na al die jaren van geweld met beschadiging en trauma’s tot gevolg. 

Maak ons tot mensen van hoop 

Kerken zetten de deuren wagenwijd open voor jong en oud. Er werd onderwijs gegeven aan kinderen en tieners. Ook vakopleidingen aan jongeren. Mensen zonder baan werden aangemoedigd een eigen bedrijf te beginnen met een micro-krediet. 

Plekken van heling 

De kerk voorziet ook in traumahulp voor hen die beschadigd en getraumatiseerd zijn. In de centra van Hoop/de kerken wordt die hulp geboden. 

Zuurstof in de longen 

Pastors en priesters die leiding geven aan deze centra vormen met hun teams ‘zuurstof in de longen’ van de beschadigde samenlevingen. Zij coördineren ook wat nodig is aan voedselpakketten en noodhulp. 

Vloek verandert in zegen 

Op 160 plaatsen in Syrië en 126 kerken in Irak is te zien dat de kerk groeit en bloeit tot zegen van de bevolking, christen of niet-christen. Thomas vertelt, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, dat uit de vloek die IS voor deze regio’s was, zegen is voortgekomen voor allen die daar deel van willen uitmaken. 

Groei 

Weet dat uw bijdragen via collecten en gebed hebben bijgedragen aan herstel, groei en bloei in de genoemde regio’s.  

Ingeschakeld 

Op deze manier zijn wij ingeschakeld bij Gods werk in de wereld. 

Bid dat de Here God voor ons wegen blijft openen om het antwoord te zijn op gebeden van kwetsbaren en zwakken in Christus’ wereldwijde Kerk.  Ook in 2023. 

De O.D.-werkgroep te Beekbergen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s