Confessionele Kring Apeldoorn (26 oktober)

De Confessionele Kring Apeldoorn nodigt u uit voor een bijeenkomst met als thema “Een nieuwe Bijbelvertaling voor de 21e eeuw”.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 oktober 19.45 uur, ontvangst vanaf 19.15 uur, in de “Hofstad” te Apeldoorn.

In oktober 2021 werd de NBV21 gepresenteerd en door koning Willem Alexander in ontvangst genomen. Na jaren intensief werk ligt nu een heldere en verantwoorde vertaling op tafel, die bestemd is om de Bijbel in de 21e eeuw te worden. Geen ander boek heeft in de loop der eeuwen zoveel invloed op onze samenleving uitgeoefend als de Bijbel.
Prof. Peels heeft als lid van de begeleidingscommissie het vertaalproces van dichtbij meegemaakt, en kan hier veel over vertellen. In de lezing komen verschillende kernvragen langs. Waarom was een nieuwe Bijbelvertaling nodig? Hoe heeft het vertaalteam het werk aangepakt? Wat waren problemen, uitdagingen, kansen en ontdekkingen? Hoe gaat deze nieuwe Bijbel landen in Nederland? Aan de hand van concrete voorbeelden van tekstvertalingen (via powerpoint) krijgen we een beeld van de stand van zaken.
De spreker is sinds 1993 hoogleraar Oude Testament aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Hij publiceerde diverse boeken over het Godsbeeld van het Oude Testament, en over de theologie van de oudtestamentische profeten. Hij was betrokken bij de totstandkoming van de NBV (2004) en de NBV21 (2021).

De toegang is vrij.

Belangstellenden zijn van harte welkom, dus neem gerust iemand mee.
Indien mogelijk graag aanmelden via e-mail: cka@confessionelebeweging.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s