Ds. A.W.J. Theunisse neemt afscheid van Beekbergen

In de morgendienst van zondag 11 september heeft dominee A.W.J. Theunisse afscheid genomen van de Hervormde Gemeente Beekbergen.

Op vrijdag 9 september vond een drukbezochte gemeenteavond plaats, waarop de gemeente op informele wijze afscheid nam van dominee Theunisse en zijn gezin. Indrukwekkend onderdeel van de avond was de toespraak van zijn echtgenote, Martine Theunisse. Zij bracht – naar het voorbeeld van Paulus in de brief aan de Filippenzen – de zegeningen onder woorden die het predikantsgezin in de gemeente heeft ontvangen. Zij dankte God en riep de gemeente op ook haar zegeningen te tellen. Meer informatie over de afscheidsavond vindt u elders in Kerkklanken.

In de afscheidsdienst stond Efeze 3: 14-21 centraal. Eerst vertelde dominee Theunisse de kinderen dat de Heere in ons hart wil wonen als in een huis, ook als dat huis donker is of in puin ligt. Vervolgens ging het in de verkondiging over een woonplaats voor Jezus. Een van de belangrijkste beloften van het christelijk geloof is dat Hij met Zijn Heilige Geest in ons hart wil wonen. De gemeente van Beekbergen werd opgeroepen met elkaar te delen wat dat persoonlijk voor je betekent.

Als Jezus in je hart woont krijg je Gods liefde als fundament. Op dat fundament staat je levenshuis vast, omdat Jezus uit liefde voor ons is gestorven en verrezen. Vanuit die liefde kun je anderen liefhebben. Dan loopt het uit op de lofprijzing van God. Dominee Theunisse riep de gemeente op zich uit te strekken naar Hem en de lofzang gaande te houden. Waag het met God en ontdek dat je in goede handen bent.

In het dankgebed dankte hij God voor Zijn Woord, voor het geheimenis van het geloof, voor alle persoonlijke contacten, voor goede samenwerking in de kerkenraad en voor het gemeente zijn met alle heiligen.

Na de dienst werden de predikant en zijn gezin namens kerkenraad en gemeente toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad, ouderling B.C. van Gils.

De gemeente kijkt dankbaar terug op de 8,5 jaar dat ds. Theunisse haar als herder en leraar mocht dienen. Hij wordt op 18 september als predikant bevestigd in de Hervormde gemeente Zevenhuizen (ZH).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s