Gebedswandeling 17 oktober

Om dienend aanwezig te zijn in onze omgeving is allereerst gebed nodig. Het gaat immers om Gods bewogenheid met deze mensen die door ons heen wil werken. Daarom zal na afloop van de morgendienst een gebedswandeling plaatsvinden, voor wie daaraan mee wil doen.  

Wat is een gebedswandeling? Het is een vorm van ontspannen wandelen in twee- of drietallen. Je oefent je om je bewust te zijn van Gods aanwezigheid. En je stelt je open voor wat God je aanwijst door je zintuigen: wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? Wat voel je? Bijvoorbeeld als je door een straat loopt, langs de huizen en tuinen. Of langs een huisartsenpost, of waar dan ook. Al deze indrukken mag je bij God terugbrengen in een gebed met dank of voorbede, schuldbelijdenis of gebed om ontferming. Misschien stilletjes voor jezelf, misschien hardop samen of om beurten. De één doet dat lopend, de ander blijft erbij staan of zoekt een bankje. Dat is allemaal goed. Na afloop is er nog gelegenheid even kort bij elkaar te komen om ervaringen te delen. Concrete uitleg een aanwijzingen zullen na de morgendienst worden gegeven, bij een bakje koffie of thee.  

Het is uiteraard ook mogelijk om later op de dag of in de week een gebedswandeling te doen in een andere omgeving, misschien je eigen woonomgeving in Lieren of in Apeldoorn, eventueel samen met een ander gemeentelid met wie je afspreekt. Het is een bijzondere vorm van bidden, waarmee we in de Geest van Gods betrokkenheid bij mensen komen. Erg aanbevolen! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s