Hoe verder in deze corona-tijd (2)?

Naar aanleiding van de verruiming van de maatregelen door de overheid heeft onze Kerkenraad besloten om een werkgroep in te stellen die de komende periode gaat onderzoeken hoe we de onze activiteiten vorm kunnen geven in de 1,5-meter-maatschappij. Eerder schreef ik daarover het volgende.

Kerkdiensten en Hoogepad in juni

De kerkdiensten zullen in ieder geval in juni nog grotendeels in de huidige vorm plaatsvinden. In de diensten van 14, 21 en 28 juni wordt ervaring opgedaan met een dienst met minder dan 30 kerkgangers en met het reserveringssysteem. We hopen na 1 juli te kunnen uitbreiden naar het maximale aantal kerkgangers.

Ook zal onze gemeente voorlopig nog geen niet-noodzakelijke activiteiten organiseren of activiteiten van derden in Het Hoogepad ondersteunen.

Onderzoek door werkgroep naar verruimingsmogelijkheden

Om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid, heeft de werkgroep een gebruiksplan opgesteld, nu nog in concept, met een bijlage met plattegrond en een bijlage met checklist.

Neem de checklist door voor u naar de kerk gaat

Aan de hand van de checklist controleert u als kerkganger of u naar de kerk mag komen.

SCB-2020 06 04-03 Gebruiksplan Hervormde Gemeente Beekbergen - bijlage 2

Toelichting op het concept-gebruiksplan

De belangrijkste elementen uit het concept-gebruiksplan zijn:

• Wij als Hervormde Gemeente doen onze proeven <in juni> in de ochtenddienst.
  • We gaan werken met 3 ingangen met 3 compartimenten volgens bijgevoegd model .
  • De indeling is gemaakt op basis van de 1,5 meter afstand:
    – tussen de bezette stoelen worden minimaal 3 stoelen afstand gehouden, rekening houdend met huishoudens;
  • Deelname aan de dienst van de Hervormde Gemeente zal gaan door middel van reservering.
  • Hygiene-maatregelen zijn vereist:
    – er zullen desinfecterende middelen beschikbaar zijn bij binnenkomst;
    – bezoekers aan de dienst zullen worden verzocht hun eigen zitplaats na afloop te reinigen, daartoe zullen reinigingssets ter beschikking moeten worden gesteld; dit geldt voor alle diensten;
    – er is geen centrale garderobe: jassen moeten naar de plaats worden meegenomen;
    – er zijn geen liedbundels en kussens beschikbaar: indien nodig zelf meenemen en niet achter laten;
    – het toilet blijft gesloten!
  • Er zijn beperkingen en eisen binnen de diensten:
    – er mag niet worden gezongen, slechts neuriën is toegestaan;
    – de collecte vindt niet fysiek plaats maar alleen online.

Frans Hietbrink, scriba.