Woensdag 18 maart: Dag van Nationaal Gebed

De Raad van Kerken in Nederland (waarin de Protestantse Kerk vertegenwoordigd is) neemt samen met de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio en MissieNederland het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd van de coronacrisis. “Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven. Dit doen we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media,” is de oproep van de organisatie.

De Dag van Nationaal Gebed wordt gehouden op woensdag 18 maart. Op drie momenten (9, 12 en 15 uur) wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment om 19 uur. De inleiding is een live stream vanuit de EO-studio met enkele gasten uit de breedte en diversiteit van de kerk. In 15 tot 30 minuten wordt het onderdeel inhoudelijk neergezet en gaat een predikant voor in gebed. Scriba ds. René de Reuver zal namens de Protestantse Kerk het eerste gebedsblok om 9 uur openen. Vervolgens kan een ieder tussentijds persoonlijk bidden, een gebed plaatsen op een centrale digitale plek en/of via social media met hashtags en/of meekijken bij een lokale of provinciale livestream.

Lees hier alle informatie over de Dag van Nationaal Gebed.

Nationale_gebedsdag