Volkskerstzang …. een traditie! Dinsdag, 10 december.

De Volkskerstzang in Beekbergen staat weer gepland in december. “Een gedateerd gebeuren; kan dat nu niet eens een beetje moderner, wat meer aangepast aan deze tijd?” Dat hoor je wel eens zeggen, wanneer op de één of andere manier de Volkskerstzang ter sprake komt. Ja, het is wel wat traditioneel en ja, het is elk jaar zo ongeveer precies het zelfde. En dus zou het onder de hand wel zo’n beetje achterhaald zijn, rijp voor iets nieuws, iets totaal anders.
Of…. toch?

De Volkskerstzang is een traditie in Beekbergen, al bijna 50 jaar. Echter ‘traditie’ alleen, is geen reden om het te organiseren. Er speelt iets heel anders, want wie komen daar, al dan niet met hulp van vrijwilligers en het Rode Kruis?

Het zijn immers die bewoners van Beekbergen, die in de verschillende tehuizen van ons dorp wonen of opgenomen zijn, die misschien wekelijks een kerkdienst meemaken in de recreatiezaal van het tehuis, dat wel, maar die zich enorm verheugen op de Volkskerstzang in de schitterende dorpskerk. Bij sommigen is het geheugen ontregeld, maar de ‘traditionele’ kerstliederen resoneren toch nog ergens. Voor anderen is ‘zelf nog zingen’ al net een brug te ver, maar de gezichten lichten op bij de overbekende kerstliederen uit de rooms-katholieke en de protestantse traditie; ze worden blij bij het horen van het orgel, de koorzang en het zingen van zoveel mensen samen. Ze worden blij van het overweldigende geluid van de muziekinstrumenten van PJB.

Het voorste stuk van de kerk wordt helemaal leeg gemaakt, plaats voor de rolstoelen. Na afloop moet alles weer op z’n plek. Heel wat mensen zijn in de weer voor dit uur, waar veel tehuisbewoners lang op teren.
U wordt als dorpsbewoners van harte uitgenodigd dit dankbare en warme, traditionele gebeuren mee inhoud te geven door de kerk binnen te lopen en mee te vieren en te zingen, ook dit jaar weer.

“Comité Volkskerstzang Beekbergen”

Medewerking verlenen: