Bonhoefferdiensten in de Pancratius – Brummen

In de Oude of Pancratiuskerk in Brummen is er in het kader van het Bonhoefferjaar gedurende de hele maand juli een expositie over teksten van Bonhoeffer.

Het Landelijk Bonhoeffer-jaar is van start gegaan in Culemborg.
Dietrich Bonhoeffer, een Duitse theoloog die betrokken raakte bij het verzet tegen Hitler en de aanslag op Hitler, werd gevangen genomen en enkele weken voor het einde van de oorlog op 9 april geëxecuteerd in kamp Flossenbürg.
In de jaren daarvoor schreef hij vanuit de gevangenis indrukwekkende brieven aan familie, vrienden en verloofde. Met een tiental gedichten zijn ze gebundeld in “Verzet en Overgave”, een boek dat in de hele wereld diepe indruk maakte.
In april 2020 is de 75-jarige gedenkdag. De Roos van Culemborg heeft een fraai boekje Bonhoeffer 75 gemaakt dat in 30.000-voud verspreid is over Nederland. Met de gedichten en schilderijen, liederen en poëzie geïnspireerd door die gedichten.
Ook onze taakgroep Eredienst wil aandacht vragen voor Bonhoeffer en zijn betekenis.
Tijdens de vieringen op 7,14, 21 en 28 juli zullen ds. Ek en ds. Breukelaar telkens een ander aspect van Bonhoeffer centraal stellen.
Het is ons gelukt om de schilderijen van kunstenaar Jeltje Hoogenkamp bij de gedichten en gebeden van Bonhoeffer naar Brummen te halen.
De maand juli is deze expositie te bekijken in onze Pancratiuskerk, Kerkplein 17 te Brummen na afloop van de zondagse vieringen, die beginnen om tien uur; tijdens de Open Deur op dinsdagmorgen va 10 – 12 uur en op afspraak ( via Sienke Steen, per mail: gst1@xs4all.nl of telefonisch: 0575560730).
We hopen veel bekenden en gasten te mogen verwelkomen.