40-dagentijd 2019 – Een nieuw begin!

De 40-dagentijd loopt in 2019 van Aswoensdag 6 maart tot en met zaterdag 20 april. Op zondag 21 april is het Pasen.

Het thema van deze 40-dagentijd is: ”Een nieuw begin!”

In de 40-dagentijd leven we toe naar het feest van een nieuw begin, Pasen. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen. Opnieuw beginnen is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je als kindslaaf moet werken, je familie is vermoord door gewelddadige milities of als je als ex-gevangene je leven weer op wilt bouwen. In deze 40-dagentijd zetten we ons in het bijzonder in om juist deze mensen nieuwe hoop en kracht te bieden om een nieuwe start te kunnen maken. Helpt u mee?

40-dagentijdkalender

De 40-dagentijdkalender leidt u dag voor dag door de 40dagentijd heen, van Aswoensdag tot en met Pasen. De 40-dagentijdkalender is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een dagelijkse bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Pasen, het feest van “Een nieuw begin”. Deze kalenders zijn in beide kerken te koop vanaf zondag 3 maart, bij ons na afloop van de dienst tijdens het koffie drinken in Het HoogePad.

Projecten
Als ZWO-werkgroep zullen we in onze kerk in deze 40dagentijd aandacht besteden aan de volgende 3 projecten:

Zondag 10 maart –  Een nieuw begin voor de kerk op Cuba
Zondag 7 april – Een nieuw begin voor weeskinderen in Rwanda
Zondag 14 april – Een nieuw begin voor jongeren in Nederlandse kerken

Deeldoosjes
Tijdens deze 40dagentijd worden er weer deeldoosjes uitgedeeld om daarin thuis te sparen. Deze spaardoosjes mogen op Palmzondag 14 april voor in de kerk worden ingeleverd.

Ter afsluiting

Geloven in delen!

Samen zijn we de kerk in actie. We vormen een wereldwijde gemeenschap van mensen die geloven in God en elkaar. Met elkaar delen we van wat we ontvangen hebben: tijd en talent, aandacht en zorg, geloof, geld en goed. Jezus nam vijf broden en twee vissen, zegende deze en deelde met wie niets had. Zo mogen ook wij delen, in het volste vertrouwen dat God het zal zegenen. Dan zal er genoeg zijn voor velen!
Door samen in actie te komen betekent u niet alleen iets voor mensen die onder moeilijke omstandigheden moeten leven, het versterkt ook nog eens uw kerk! Samen delen verbindt! Geloof ook in delen en doe mee!

Wij mogen hier opnieuw beginnen!
Wij mogen hier opnieuw beginnen
vanuit wat was nu verder gaan
tot waar de liefde ons kan brengen;
alle oud zeer heeft afgedaan.

Ons wil de geest van Christus raken,
die ons de macht van liefde toont,
die het verschil zal kunnen maken
als nieuwe hoop weer in ons woont.

Laten wij door die Geest gedreven
weggaan uit alles wat ons bindt
aan pijn en schuld, en ons begeven
op nieuwe wegen, welgezind.

Want Christus leeft en zal ons voorgaan,
Hij geeft ons mee wat liefde doet.
Wij mogen hier opnieuw beginnen,
want God maakt alles nieuw en goed.

In dit geloof staan wij hier samen,
geven elkaar wat liefde doet.
Wij mogen hier opnieuw beginnen,
want God maakt alles nieuw en goed.

(Sytze de Vries / uit: Het liefste lied van overzee, deel 2)

Voor meer informatie over de 40-dagentijd kunt u ook terecht op http://www.kerkinactie.nl

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep ZWO