Vervolgd maar niet vergeten 2019

Dankzij de liefdevolle barmhartigheid van onze God zal het stralende licht uit de hemel over ons opgaan en verschijnen aan allen die leven in duisternis en verkeren in de schaduw van de dood. Zodat we onze voeten kunnen zetten op de weg van de vrede.
(gezongen door priester Zacharias, naar Lukas 1:78,79)

Lang geleden

Lang geleden klonken deze woorden uit de met kracht herstelde keel van de oude priester Zacharias. Hij was diep overtuigd geraakt dat God grote dingen ging doen. Om te beginnen in zijn eigen leven.

Anno 2019

Geloof jij dat deze woorden anno 2019 nog steeds in vervulling gaan? Ik wil je zeggen dat het me rond Kerst 2018 trof dat dit het geval is. Ik zal je schrijven hoe:

Iran

De bevolking in dit land wordt streng onder de duim gehouden door haar regering van ayatolla’s. De geheime politie wordt ingezet om ieders sporen na te gaan. Zodra afwijkend gedrag merkbaar is wordt er streng opgetreden. In het moeilijke leven van de 16-jarige Suri lichtte plotseling het goede nieuws van het Evangelie op, vanwege contact met een vriendin. Toen Suri zich aansloot bij een huisgemeente werd ze gearresteerd door de politie. Vrienden hielpen haar het land ontvluchten. Het Licht bleef in Suri’s leven aanwezig.

Saudi Arabië

De jonge vrouw Aasma moet zich volledig in het zwart hullen. Alleen haar mooie, donkere ogen zijn zichtbaar voor de buiten-wereld. Niemand mag weten dat in het hart van deze Saudische schone, het licht van Christus is gaan schijnen. Aanvankelijk vulde dit geheim haar met vreugde en vrede. Omdat ze haar weg zéér geïsoleerd moet gaan, werd ze gaandeweg meer neerslachtig. Ze is ook bang dat haar man haar zal verlaten en hun kinderen meeneemt als hij haar geheim ontdekt.

Gods licht een weg naar vrede?

Deze voorbeelden laten ons zien dat Gods barmhartigheden niet ophouden. Wel kun je je voorstellen dat onze gevouwen handen van betekenis zijn om gelovigen als Suri en Aasma te helpen standhouden in de tijd die vóór ligt. Wij in het vrije deel van de wereld kunnen ervoor kiezen, het deel van Christus’ Kerk dat niet in vrijheid leeft, te ondersteunen zodat zij hun weg met vrede kunnen vervolgen want….wij dienen een God die hoort!

Mag de Vervolgde Kerk anno 2019 op jouw gebedssupport rekenen? Namens hen bedankt!

O.D.-ambassadeur Janny Hekman-Prins