Uitgangscollecte zondag 25 juli Nederlands – Vlaams Bijbel Genootschap

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. Ze willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. 

NBG haar visie is dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Dat willen ze bereiken met twee hoofddoelstellingen: 

  • De Bijbel open: Alle mensen kunnen de Bijbel ervaren als relevante bron voor hun leven. 
  • Ieder kind: Alle kinderen krijgen de kans om voor hun vijftiende levensjaar om de Bijbel te ontdekken. 

In Nederland en Vlaanderen: 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken ze bijvoorbeeld aan verschillende bijbelvertalingen, debijbel.nl, de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen hun kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel. 

En wereldwijd: 

Ook wereldwijd brengen ze de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken ze samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. Ze willen er ook voor zorgen dat de Bijbel bereikbaar is voor mensen. Daarom zorgen ze voor gratis bijbels of goedkope edities, of ze helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie. En ze ontwikkelen samen met andere bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat ze willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want zij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen. 

Samen met u! 

Het NBG kan deze missie uitvoeren dankzij de steun van leden en donateurs. Lees meer over hun werk en over hun projecten op hun projectenpagina: https://www.bijbelgenootschap.nl/project/