Uitgangscollecte, zondag 23 mei, Pinksterzendingscollecte GZB, Costa Rica 

Bella Flor heeft al heel wat meegemaakt in haar leven: diefstal, schietpartijen, afrekeningen. Toch weerhoudt dat haar er niet van om zich met hart en ziel in te zetten voor de mensen in La Tabla, een arme wijk van de Costaricaanse hoofdstad San José. La Tabla is echt zo’n wijk waar je liever niet naartoe gaat. Veel te gevaarlijk! Voor je het weet word je overvallen of vermoord. Dat is in elk geval het beeld dat veel mensen hebben. Toen Bella er 23 jaar geleden voor het eerst kwam, raakte de nood in de wijk haar diep. Je kunt er dan voor kiezen om je ogen te sluiten óf je handen uit de mouwen steken om mensen weer een beetje hoop en geloof te geven. En dat laatste deed ze. 

Ze startte een ontmoetingscentrum waar mensen uit de wijk een maaltijd konden krijgen. Verslaafden werden aangemoedigd om naar een afkickcentrum te gaan. Kinderen kregen schoolspullen en huiswerkbegeleiding. In de loop der jaren is Bella voor veel mensen van grote betekenis geweest. De sfeer in de wijk is nog steeds grimmig, maar te midden van alle ellende biedt het centrum van de kerk hoop. 

Bella wordt gedreven door het vuur van het geloof. Het is niet altijd gemakkelijk geweest om het vol te houden. Maar elke keer wordt ze er in bevestigd dat ze hier moet zijn. Ook als er weer eens onvoldoende te eten is. “Dan ga ik bidden en vasten. Ik breng mijn nood bij God en zeg: God, alstublieft, die kinderen hebben het nodig. Wonderlijk genoeg komt er dan altijd weer iemand die eten en kleding brengt.” Het centrum is inmiddels al tientallen jaren een bekende plek in de wijk. Hier krijg je aandacht, wordt er naar je geluisterd en als je een probleem hebt, zoekt Bella Flor met je naar een oplossing. Ze bemoedigt mensen vanuit de Bijbel en stimuleert hen om te dromen. Bella Flor is een inspirerend voorbeeld van hoe je getuige van Jezus Christus kunt zijn, in woord en daad. Evangelie en sociale betrokkenheid, kerk en buurt, ze horen bij elkaar. Samen met kerken wereldwijd houden we het vuur brandend! 

Help kerken in Costa Rica om te zien naar hun naasten!